Inlägg

Inlägg som JonasT har skrivit i forumet
Av JonasT
Skrivet av anders190:

Hej, lillasyster som skriver här. Min bror gick tyvärr bort tidigt på morgonen den 12e maj på sjukhus med hela familjen vid sin sida. Otroligt nog var den här plattan olåst och lösenordet här sparat, annars hade vi gått miste om mycket viktig information inför begravning och bodelning som han inte hunnit skriva ner på andra ställen. Han skrev i sina böcker men jag är också in här och läser det han skrivit när jag behöver tröst och vill höra hans "röst". Tack för all peppning och omtanke ni gav honom, jag är er evigt tacksam.

Beklagar verkligen sorgen. För mig var Anders190 en stor del av SweClockers gemenskap och en person man alltid fick ett sakligt och trevligt bemötande från. Känns oerhört sorgligt och overkligt att han är borta. Vila i frid Anders, och ta hand om er i familjen. ❤️

Av JonasT

Hemma i lägenheten – nej.
På landstället – ja.

Av JonasT
Skrivet av Trazer:

Kommer inte Sweclockers vara på plats själva?

Skrivet av Dinkefing:

Verkar inte som det.

Var inte oroliga, jag och @CrispVanDahl kommer att vara där.

Av JonasT
Skrivet av Thomas:

Om nya processorer släpps till AM4 så lär det verkligen inte vara Zen 5, utan Zen 3 som det gäller. Allt annat skulle vara ett enormt arbete som knappast skulle löna sig för AMD.

Mycket riktigt och nu korrigerat i tabellen.

Av JonasT
Skrivet av ZaInT:

Jag är i princip mållös. Skulle det där vara en dålig trollning eller bara något drygt?

Nu förstår jag ingenting? Jag svarade sakligt på ditt inlägg – ett inlägg som om något kan klassas som drygt (och rätt otrevligt).

Av JonasT

Mestadels Windows 11 med undantag för en enstaka dator som kör Windows 10.

Av JonasT
Skrivet av Veni:

Vad blir nästa grej? RGB kylpasta som ändrar färg efter temperatur? Tillsammans med en framtida transparent kylfläns i metall?

På tal om kylfläns hade Cooler Master en ganska ball prototyp av en processorkylare under Computex 2023, där den var lackerade i en speciell svart färg som ändrade ton till röd/orange när den blev varm. Timestampade den i videon ovan, men om det inte funkar så är det vid 1:25.

Av JonasT

Under tonåren var det där uh-oh-ljudet så inpräntat i hjärnan att jag "spökhörde" det på kvällen när jag skulle sova. Lite skillnad mot nu när man istället har mute:at precis alla notifikationsljud från både datorn och mobilen.

Av JonasT
Skrivet av ZaInT:

Har ni stulit artikeln och dragit den genom Google Translate? Nu får ni faktiskt skärpa er med den onödiga försvengelskningen.

Tycker bildvisare är ett ganska bra samlingsord för bildskärm/tv/projektor eller vad man nu kan tänkas använda för att visa bilden från datorn.

Av JonasT

Helt ok!

Av JonasT

En blandning av NAS- och molnlagring.

Av JonasT
Skrivet av Novdid:

Beror nog på att ni varit först med en hel del av korten kombinerat med en 12900KS. Det där baseras på relativ prestanda övriga med samma hårdvara. Hade en obskyr burk med en R9 390X kombinerat med en Ryzen 5 1600AF (kan inte funnits många sådana) som fick "legendary" varje gång den slog sig själv jämfört med föregående test!

Låter som en logisk förklaring!

Av JonasT
Skrivet av mrnez:

Köpte hela sviten idag. Steel Nomad vägrade fungera på demot för mig och sviten är så pass billig ändå så nu har man lite roliga tester :). Ska se vad 3090:t får strax.

Testat nu, men får inga jämförelsesiffror på resultat nedan. Skumt. Det mesta känns buggit med 3DMark för min del atm.
<Uppladdad bildlänk>

Det roliga är att oavsett vilken poäng man får så erhåller man stämpeln "Legendary".

Av JonasT
Skrivet av wargreymon:

Förstår att man inte hinner testa allt och glad över era bra tester. Tänker mig annars att ni har ju lite extra fokus på 4070/7800XT, hade ni slängt in ett DLSS/FSR test på dessa hade man ju kunna sett hur spelet skalar med dem. Så får man extrapolera lite för sitt egna kort med en nypa salt. Då kan ni ju även se om det finns några grafiska buggar eller så man behöver vara varse om när man använder dessa metoder.

Just det där är faktiskt ett idé som snurrat lite i huvudet sedan tidigare. Kan se om det går att göra i något framtida speltest.

Av JonasT
Skrivet av TheOneAndOnlyMisho:

Hej

Har en fråga angående ROG Maximus Z690 Hero.
Den har 2st PCIe 5.0 kontakter på sig, om man vill köra dubbla GPU så blir det att vardera kort kör x8 var.
Men då lyder min fråga så här.

Skulle varje kort få motsvarande PCIe 4.0 x16 bandwidth om man kör dubble gpu på detta grafikkort med 2x PCIe 5.0 x8/x8?

Förutsatt att grafikkorten har stöd för PCI Express 5.0 så är svaret ja.

Av JonasT
Skrivet av Bobiri:

Ni är helt säkra på att någon kan ha bytt ut IHS men kan det inte bara vara ett tryckfel från fabrik?

Det är väl inte första gången sånt hänt.

Bra att webhallen löste det fort dock.

Nu kan man ju inte vara säker, men tänker att det lutar åt det i och med att det var en fyndvara som någon returnerat.

Av JonasT
Skrivet av mangemani:

hur då?
slår jag på DLSS så försvinner FSR och vice versa om jag slår på FSR.
hittar inget alternativ där jag kan slå på båda.

Om du slår på DLSS bör du kunna välja FSR längre ned i menyn under ”Frame Generation”.

Av JonasT
Skrivet av Nicwe:

Vilket engagemang! För er information åkte jag till butiken och förklarade läget. Jag har nu fått en ny fungerande i7-14700k. Det blir att tänka till en extra gång om jag i framtiden ens funderar på att köpa en fyndvara för att spara in lite stålar. Detta var absolut inte värt besväret. Tack allesammans!

Vad skönt att det löste sig! Galet ändå att någon verkar ha gått igenom alla besvär med att byta IHS på en 13700K för att få en uppgradering.

Av JonasT

Jag skulle rekommendera att skruva av kylaren och se vad som står på processorn. Teorin som @Donnerstal skriver ovan låter inte helt orimlig i det här fallet.

Av JonasT

Jag och Calle drar ju till Taiwan snart så tänkte att det var dags att skaffa en ordentlig powerbank som kan driva Steam Decken på flyget och diverse pinaler när vi ränner runt på mässan. Amazon körde en flashsale för 999 kr, vilket kändes som ett helt ok pris.