Unity Technologies ska varsla 1 800 medarbetare, vilket motsvarar runt 25 procent av bolagets personal. Beslutet fattades som del av den omorganiseringen de meddelade om i november i fjol, vilket IGN var först att rapportera om.

Bolagets VD Jim Whitehurst menar att nedskärningen är nödvändig för bolaget att kunna fokusera på sin kärnverksamhet och att bli lönsam igen, enligt Reuters.

“Beslutet togs inte lättsamt och vi uttrycker vår yttersta tacksamhet till de som påverkats för deras engagemang och bidrag. Vi är angelägna om att stötta de påverkade medarbetarna under den här utmanande övergången. Vi uppskattar förståelsen och stödet från vår community och våra aktieägare medan vi tar oss igenom dessa förändringar tillsammans” - Unity, i ett meddelande till IGN.

Förra året blev över 10 000 personer inom spelindustrin uppsagda på grund av nedskärningar. Unity Technologies sade upp 265 personer så nyligen som i november och innan dess, varslades totalt 1 000 medarbetare i maj och januari. Sammanlagt ska runt 3 000 medarbetare ha varslats från Unity under de senaste 12 månaderna.