Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

364

Facebook köper Oculus VR

Från sociala nätverk till virtuell verklighet. Facebook med grundaren Mark Zuckerberg i spetsen öppnar plånboken och köper Oculus VR för två miljarder dollar.

50

Nvidia tillkännager arkitekturen Pascal – efterträdaren till Maxwell

Staplade minnen och ett nytt snabbare gränssnitt är två av huvudingredienserna i den kommande arkitekturen Pascal, som efterträder Maxwell under 2016.

233

Nvidia presenterar Geforce GTX Titan Z med två GK110 och 12 GB minne

Konferensen GTC inleds med introduktionen av vad som mycket väl kan vara världens mest påkostade grafikkort. Nvidia presenterar Geforce GTX Titan Z med dubbla grafikprocessorer.

95

Webhallen tar emot Bitcoin

Kryptovalutan Bitcoin kan användas för att inhandla hemelektronik när återförsäljaren Webhallen börjar acceptera betalningar via växlingstjänsten Bitpay.

46

Battlefield 4: Naval Strike för PC försenas

Den som planerar att anfalla hangarfartyg i Battlefield 4 lagom till kvällskaffet får lägga om planerna. DICE meddelar att expansionen Naval Strike försenas.

28

Corsair lanserar Obsidian 450D

Senast ut i den växande familjen Corsair Obsidian är ett nytt Miditower med gott om kylningsmöjligheter, däribland utrymme för en radiator på hela 360 millimeter.

37

Nvidia tillåter Geforce GTX 780 med 6 GB minne för samtliga tillverkare

Det är inte bara EVGA som förbereder nya Geforce GTX 780 med 6 GB videominne. Fler modeller med fördubblad minnesmängd är på ingång från alla de vanliga tillverkarna.

294

Svensk moms på digitala varor från 2015

Vid årsskiftet kan det bli dyrare för svenska konsumenter att handla digitala varor och tjänster på nätet, detta till följd av nya skatteregler inom EU.

26

Corsair AX1500i klarar 80 Plus Titanium

Ett nytt nätaggregat från Corsair hör till den lilla men växande skara som lever upp till kraven för den ytterst krävande energimärkningen 80 Plus Titanium.

34

Android Wear stöds av flertalet telefontillverkare

Större delen telefontillverkare har tillkännagivit stöd för Android Wear och kommer släppa egna smarta klockor. Undantaget är Sony, som ännu inte tagit beslutet att omfamna plattformen.

104

Fortsatt prispress på SSD-lagring

Jakten på marknadsandelar får priserna på SSD-lagring att falla. Den starkare kronan i kombination med aggressiva aktörer ger en pressad marknad med ständiga prissänkningar.

64

Intel lanserar nya processorer för stationära datorer i vår och sommar

Arkitekturen Haswell återkommer i två nya plattformar framåt sommarmånaderna. Först ut är uppdaterade Haswell Refresh medan entusiastorienterade Haswell-E dröjer till höstkanten.

30

AMD "Kabini" Athlon 5350 på bild

I början på april lanserar AMD processorfamiljen Kabini för stationära datorer och redan nu dyker den kommande toppmodellen, Athlon 5350, upp på bild.

17

Cryorig visar processorkylaren C1 för Mini ITX

För kompakta datorsystem förbereder Cryorig en ny processorkylare i lågprofil, som trots detta ståtar med 140 mm-fläkt och många värmeledningsrör.

59

Apple arbetar på fläktlös Macbook Air

Macbook Air kan under året få en helt ny design, som enligt nya uppgifter får ett tunnare profilmått, knapplös pekplatta och inte minst ett fläktlöst kylsystem.