Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

47

Nvidia ger Titanfall mer ögongodis med Gameworks

Realistiska skuggor och förbättrad kantutjämning är löftena när Nvidia tillkännager att Respawn Entertainment börjar använda Gameworks i Titanfall.

44

Backblaze visar Storage Pod 4.0 med 180 TB lagring per chassi

Backupföretaget Backblaze klämmer in 45 lagringsenheter för 180 TB lagring i kostnadseffektiva Storage Pods. Nu visas den senaste konstruktionen i en video på Youtube.

53

Intel förbereder upplåsta Haswell Refresh, Pentium och Broadwell med Iris Pro

Under GDC bjuder Intel på nyheter för överklockare. Det handlar om Haswell Refresh K-serien med bättre värmeledningsförmåga, en upplåst Pentium och Broadwell med Iris Pro för stationära.

65

Oculus Rift för konsumenter får högre upplösning än 1080p

Den senaste utvecklingsversionen av Oculus Rift tar steget till 1 920 x 1 080 pixlar, men vid den skarpa lanseringen ska VR-glasögonen utrustas med högre upplösning än så.

34

AMD fortsätter antyda om grafikkort med dubbla Hawaii-kretsar

Med obskyra budskap fortsätter AMD antyda om ett grafikkort med en dubbel uppsättning kretsar Hawaii XT, som tros gå under varumärkesnamnet Radeon R9 295X.

84

Oculus Rift i ny version för utvecklare

Virtuell verklighet är på tapeten och nu lanserar Oculus ett en ny utvecklarversion, som baseras på den uppmärksammade prototypen Crystal Cove.

14

Asus lanserar ROG Matrix Platinum GTX 780 Ti och R9 290X

Komponentjätten Asus avslöjar specifikationerna för de två kommande grafikkorten i serien Republic of Gamers, som beräknas nå svenska butikshyllor i mitten av april.

27

AMD A-serien "Carrizo" får DDR4-stöd och integrerad sydbrygga

Till år 2015 planerar AMD en ny A-serie processorer, som kan väntas få stöd för DDR4-minnen och integrerad sydbrygga för längre batteritid i bärbara datorer.

74

Crytek ger Cryengine stöd för AMD Mantle

Det våras för fler spel med AMD Mantle när Crytek tillkännager att den avancerade spelmotorn Cryengine uppdateras med stöd för det nya grafikgränssnittet.

17

Corsair introducerar Carbide Spec – tre datorlådor för gamers

Senast ut från Corsair är tre nya datorlådor i serien Carbide, som med ett iögonfallande gamingtema och smärre variationer ska komplettera instegsklassen med fler alternativ.

53

Sony Project Morpheus är VR-headset för Playstation 4

Virtuell verklighet är aktuellare än någonsin och nu sluter Sony upp med ett eget VR-headset för spelkonsolen Playstation 4.

48

Google avslöjar satsning på smarta klockor med Android Wear

Efter mängder av rykten lyfter Google på locket för satsningen på smarta klockor: Android Wear. Inte helt oväntat ligger fokus på den personliga assistenten Google Now och träningsfinesser.

62

Google lanserar Play Enheter i Sverige

Efter många år av förfrågningar lanseras nu Google Play Enheter, företagets egna webbutik där det i dagsläget är möjligt att köpa Nexus 5, Nexus 7 och mediaenheten Chromecast.

41

Sim City Update 10 ger efterfrågat offline-läge

Ett år efter lanseringen blir det nu möjligt att spela Sim City även utan internetuppkoppling, men det finns ett och annat förbehåll.

136

Xbox One till Sverige i september

Efter många spekulationer och rykten avslöjar Microsoft att Xbox One i september kommer introduceras i 26 nya länder, Sverige inkluderat.