Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

51

Kateeva gör OLED i 4K med bläckstråleskrivare

Gigantiska bläckstråleskrivare ska göra OLED billigare att tillverka. Nu presenterar företaget Kateeva den första OLED-skrivaren för volymproduktion.

294

Mediaspelaren Winamp läggs ned efter 15 år

Den klassiska mediaspelaren Winamp går i graven. Ägaren AOL beslutar att lägga ned utvecklingen av samtliga versioner och stänga webbplatsen Winamp.com.

41

Intel Broadwell-K för stationära datorer utrustas med Iris Pro och 128 MB minne

Under nästa år tar Intel steget till 14 nanometer och processorarkitekturen Broadwell. Nu rapporteras att även modeller för sockel LGA 1150 utrustas med påkostad grafikdel.

54

Qualcomm presenterar Snapdragon 805 med stöd för 4K-upplösning

Framtidens surfplattor tar klivet till 4K-upplösning. Det menar Qualcomm, som nu presenterar den nya systemkretsen Snapdragon 805, där stöd för Ultra HD är en av höjdpunkterna.

157

Apple och Google anklagas för oskälig prissättning av extra lagring

En brittisk konsumentorganisation kritiserar mobiljättarna för att ta oskäligt mycket betalt för att utrusta telefoner och plattor med mer minne. I vissa fall är påslaget över 1 000 procent.

136

LG:s smarta tv-apparater spionerar på tittare

En brittisk bloggare upptäcker att LG utan användarens vetskap samlar in en mängd uppgifter om tv-tittandet, däribland kanalval och namn på filer i anslutna lagringsenheter.

27

SK Hynix på gång med flashminne i 16 nanometer med vakuumteknik

Minnesjätten SK Hynix meddelar att företaget inleder massproduktionen av flashminnen i 16 nanometer med den högsta lagringstätheten någonsin i en MLC-krets.

10

Synaptics får utmärkelse för Clickpad 2.0 – planerar tryckkänsliga styrplattor

Klick utan knappar är ett av huvudnumren i Synaptics styrplatta Clickpad 2.0, som ska göra det möjligt att integrera större och mer responsiva rörelsekänsliga ytor i bärbara datorer.

122

Höstens grafikkort i SLI och Crossfire

För den som verkligen vill ha prestanda är det flera grafikkort som gäller. SweClockers testar höstens modeller i SLI och Crossfire, men inte utan att upptäcka ett och annat problem.

64

Valve planerar egen hårdvara för virtual reality

Efter spelmaskiner och operativsystem kommer hårdvara för virtuell verklighet. I januari ska Valve visa upp vad som mycket väl kan vara en fullfjädrad konkurrent till Oculus Rift.

457

Säpo vill ha direktåtkomst till svensk datatrafik – förhandlar med operatörer

Säkerhetspolisen och andra brottsbekämpande myndigheter vill ha ett helautomatiserat system för att inhämta e-post, data- och teletrafik från svenska operatörer.

122

SweClockers klättrar på listan över världens populäraste Battlefield-servrar

Medlemmar och läsare flockas till SweClockers servrar för Battlefield 4, som nu inte bara är populärast i Sverige utan även klättrar på den globala topplistan.

10

Cooler Master släpper vattenkylarna Nepton

Två nya slutna vattenkylningspaket är på väg ut från Cooler Master. Serien Nepton beskrivs som Seidon på steroider och den mest påkostade modellen ska kunna avleda hela 300 W värme.

47

Asus lanserar ROG Mars 760 – lovar bättre prestanda än GTX Titan

Det blir ett nytt grafikkort med dubbla grafikprocessorer när Asus släpper loss nya ROG Mars 760, som ska vara svalare än Geforce GTX 690 och samtidigt leverera bättre prestanda än GTX Titan.

183

Hög felfrekvens för Playstation 4 enligt kunder på Amazon

Efter lanseringen av Playstation 4 i USA och Kanada inkommer mängder av rapporter om trasiga spelkonsoler. Hos e-handlaren Amazon berättar många kunder om problem.