Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

66

Google rullar ut Android 4.4 "Kitkat" för Nexus 7 och 10

Den senaste versionen av Android släpps till surfplattorna Nexus 7 och 10, dock endast till Wifi-modellerna. Samtidigt utlovas uppdateringen till fler enheter inom kort.

77

SJ inför gratis internet på alla snabbtåg

Från och med den 14 november kommer alla resenärer på SJ:s snabbtåg att surfa gratis utan extra kostnad, men inte utan begränsning. Istället för avgift införs en personlig surfpott.

58

Playstation 4 och Xbox One "för begränsade" för Oculus Rift

Nästa generation spelkonsoler är inga lämpliga plattformar för VR-glasögonen Oculus Rift, det uppger företagets grundare, som menar att den fasta hårdvaran är det största problemet.

62

AMD bundlar Battlefield 4 med grafikkort i Radeon R9 200-serien

Lagom till den viktiga julhandeln drar AMD igång ett nytt erbjudande med Battlefield 4, som denna gång medföljer samtliga grafikkort i Radeon R9-serien.

9

AMD lanserar Radeon R9 270

Den nya Radeon-serien kompletteras med ytterligare ett grafikkort med kretsen Curacao, denna gång avsedd för en lägre prisklass.

116

Backupföretag undersöker hårddiskars livslängd – 80 procent håller minst fyra år

Bara tanken på hårddiskkrascher kan ge vem som helst skrämselhicka. Nu publicerar backupföretaget Backblaze statistik över livslängden för företagets 75 000 lagringsenheter.

101

Sony vill sälja tre miljoner Playstation 4 till årsskiftet

Nästa generations spelkonsoler står för dörren och Sony har stora förhoppningar inför julhandeln. Målet är att tre miljoner Playstation 4 ska hitta nya ägare under 2013.

28

Humble Bundle öppnar Humble Store med spel för välgörenhet

Välgörenhetsprojektet Humble Bundle öppnar en egen butik med spel till lågpris, där 10 procent av intäkterna går till hjälpverksamhet.

112

Blizzard gör Warcraft och Warcraft II för moderna datorsystem

Klassiska spel i Warcraft-serien är på väg att väckas till liv på nytt. Blizzard arbetar med att modernisera de ursprungliga titlarna i Warcraft-serien.

103

AMD A-serien "Kaveri" lanseras den 14 januari 2014

Under utvecklarkonferensen APU13 avtäcker AMD lanseringsdatumet för den kommande A-serien "Kaveri". Samtidigt framgår specifikationer för toppmodellen i serien: A10-7850K.

47

Antec släpper Kühler 650 och Kühler 1250 med kombinerad fläkt och pumphus

Allt fler slutna vattenkylningssystem hittar ut på marknaden. Nu släpper Antec två egna modeller i den välkända serien Kühler H2O där pumphuset även driver fläkten.

46

In Win introducerar datorlådan 904 med aluminiumskal och rökfärgat glas

För den som tycker att glaschassit Tòu är i vräkigaste laget introducerar In Win ytterligare en datorlåda med sidopaneler av härdat glas, denna gång med en något mer nedtonad design.

27

AMD Radeon R9 270 på ingång

Efter en strid ström prestandaorienterade modeller är det dags för AMD att introducera grafikkort i de lägre prisklasserna. Näst på tur står Radeon R9 270.

38

Colorful gör skräddarsytt Geforce GTX 780 Ti med 12+2 faser

Den asiatiska grafikkortstillverkaren Colorful sätter tänderna i nya Geforce GTX 780 Ti och lanserar Igame Edition med skräddarsytt kretskort och påkostad kylare.

13

Thermalright uppdaterar Macho 120, True Spirit 90M och 120M

Det blir nya processorkylare när välrenommerade Thermalright uppdaterar tre populära modeller med fläktramar och nya fästen.