Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

39

Geforce GTX 660 och 650 Ti Boost på utgång

Två av Nvidias populäraste grafikkort i mellanklassen går mot pension, vilket flaggar för att nya modeller är i antågande. Samtidigt genomförs prissänkningar.

71

Google Nexus 5 avslöjas i servicemanual

Inom kort väntas Google presentera en ny telefon i den ständigt växande familjen Nexus, men redan nu läcker vad som av allt att döma är de fullständiga specifikationerna.

70

LG introducerar två nya OLED-TV i Sverige – priser runt hundra tusen kronor

För den som har sisådär hundra tusen kronor över introducerar LG två ytterst påkostade OLED-TV i Sverige, däribland en modell med böjd skärmpanel.

184

Radeon R9 290X och R9 290 – specifikationerna läcker ut på nätet

Inom kort släpper AMD två nya flaggskepp i nästa generation Radeon med den påkostade grafikprocessorn Hawaii. Nu läcker de slutgiltiga specifikationerna ut på nätet.

30

Nvidia GK180 dyker upp i Tesla K40

Vad som av allt att döma är en ny variant av monsterkretsen GK110 dyker upp i ett datablad, som sägs beskriva det kommande beräkningskortet Tesla K40 "Atlas".

133

Paradise Desk finansieras på Kickstarter – datorskrivbord utan kabelhärvor

För den som tröttnat på att trassla ut kabelhärvor finns en lösning på Kickstarter. Skrivbordet Paradise Desk integrerar det mesta och lite till inuti bänkskivan.

154

Valve tillkännager specifikationerna för prototyperna till Steam Machines

En stor del av Valves satsning på vardagsrummen är speldatorer anpassade för operativsystemet Steam OS. Nu avslöjas hårdvaran i de första prototyperna.

92

Nvidia förbereder nytt Geforce med GK110

Det är inte enbart AMD som laddar om inför högsäsongen med nya grafikkort. Även konkurrenten Nvidia har fler modeller på ingång, däribland åtminstone en variant med monsterkretsen GK110.

83

Versarien gör porös koppar för bättre och billigare vattenkylning

Ett svampliknande kopparmaterial ska göra vattenblock effektivare och billigare att tillverka, vilket banar väg för vattenkylning i alla möjliga sammanhang.

110

Nvidia planerar prissänkningar för Geforce GTX 770, 780 och Titan

Lanseringen av nästa generation Radeon kommer inte gå obemärkt förbi konkurrenten Nvidia, som planerar att svara genom att justera priserna för de befintliga grafikkorten i 700-serien.

79

Asus ROG Matrix R9 280X Platinum läcker ut på nätet

Inom kort släpps flera nya grafikkort i Radeon 200-serien, däribland den omstöpta Radeon R9 280X. Nu läcker bilder på en påkostad modell från Asus ut på nätet.

40

Adobe drabbas av intrång – användaruppgifter på vift

Mjukvarujätten Adobe har råkat ut för hackare, vilka lagt vantarna på allehanda intern data. Enligt företaget handlar det om bland annat krypterade lösenord och kortinformation till flera miljoner kunder.

18

TSMC spenderar rekordbudget på forskning under 2013

Nästa år börjar TSMC massproducera kretsar i 20 nanometer och redan året därpå introduceras 16 nanometer. Den snabba utvecklingstakten får dock omkostnaderna att skena iväg.

211

Battlefield 4 Open Beta öppnar för alla

Under fredagsmorgonen går startskottet för Battlefield 4 Open Beta, där alla som vill kan prova på det nya spelet. Betatestningen gäller inte enbart PC/Windows utan även PS3 och Xbox 360.

132

Snabbtest: Macbook Air – fokus på batteritid

Apples senaste ultraportabla datorer i serien Macbook Air kommer med löftet om skyhög batteritid. Nu sätts påståendena på prov med SweClockers välbeprövade testsvit.