Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

68

Intel planerar blockera överklockning i billigare moderkort för Haswell

Listiga moderkortstillverkare lyckades kringgå Intels konstgjorda överklockningsspärr i styrkretsarna H87 och B85, men nu uppges processortillverkaren vara på väg att täppa till hålet.

224

Debatt: "Kopieringsavgiften är som att lägga alkoholskatt på dricksglas"

Likt ett dricksglas kan en hårddisk vara till för mycket mer än andras verk. När lagen stiftades användes inte datorer på samma sätt som idag, menar signaturen "Sony?" i en debattartikel för SweClockers läsare.

53

Google tillkännager Android 4.3

Tillsammans med en ny Nexus 7 anländer Android 4.3 med möjligheten att låsa applikationsutbudet för andra användare, stöd för Bluetooth Smart och OpenGL ES 3.0, utökad DRM för video i 1080p via Netflix samt applikationen Text Book.

96

Google lanserar nya Nexus 7

Uppgifterna om en ny generation av den storsäljande surfplattan Nexus 7 bekräftas av Google, som samtidigt passar på att introducera en ny version av operativsystemet Android.

32

Asus levererar Geforce GTX 770 ROG Poseidon i september

På mässan Computex presenterade Asus ett nytt grafikkort i ROG-serien som inte riktas till extrema överklockare. Nu avslöjas att hybridmodellen Poseidon dyker upp i september månad.

15

Asus tillkännager FM2+-moderkort med stöd för AMD A-serien Kaveri

Framåt sensommaren lanserar Asus vad som kan bli världens första moderkort med sockel FM2+ och stöd för AMD Kaveri. Bland nyheterna syns styrkretsen A88X och stöd för PCI Express 3.0.

68

Dell presenterar Ultrasharp 32 med 4K-upplösning

Det trillar in ytterligare en datorskärm med 4K-upplösning under året. Dell visar upp en ny 32-tummare med 3 840 x 2 160 pixlar.

41

Nya Google Nexus 7 i prestandatest

En uppdaterad version av surfplattan Google Nexus 7 är i antågande. Nu dyker den nya modellen upp i ett prestandatest, där även specifikationerna bekräftas.

15

Intel Haswell med 4,5 watt SDP lanseras i slutet av året

Mot slutet av året lanserar Intel nya processorer i Y-serien, med tillräckligt låg strömförbrukning för att kunna byggas in i passivt kylda surfplattor och hybriddatorer.

135

Apple rapporterar minskande försäljning av Ipad och Mac

Starka försäljningssiffror för Iphone lyfter Apples senaste kvartalsrapport, men allt är inte guld och gröna skogar. Samtidigt sjunker försäljningen av både Ipad och Mac.

69

Nvidia tillkännager Quadro K6000 med 2 880 CUDA-kärnor

På Siggraph 2013 presenterar Nvidia ett nytt grafikkort med jättekretsen GK110, med samtliga 15 SMX-kluster aktiverade för totalt 2 880 CUDA-kärnor.

24

Powercolor lanserar trio av Radeon HD 7730

Radeon HD 7730 är AMD:s senaste tillskott för den lägre prisklassen och börjar nu hitta ut från partnertillverkare. Powercolor levererar tre modeller där valet av grafikminne skiljer dem åt.

28

Intel tillkännager Broadwell och Denverton på 14 nanometer för datacenter

Intel ligger bara månader bort från att ha 14 nanometer färdigställt och redo för massproduktion. Med detta avtäcks nya processorer baserade på tekniken ämnade för strömsnåla datacenter.

120

Ubuntu Edge – Canonical söker att finansiera smart telefon via crowdfunding

Canonicals Mark Shuttleworth söker nu hjälp att samla in 32 miljoner dollar till den smarta telefonen Ubuntu Edge. På menyn står påkostad hårdvara, möjligheten att använda enheten som persondator och Ubuntu anpassat för telefoner.

52

LG, Panasonic och Sanyo bötfälls för kartellbildning

LG, Panasonic och dotterbolaget Sanyo erkänner sig skyldiga till brott mot konkurrenslagarna i USA och får nu böta mångmiljonbelopp för att ha bildat en priskartell inom batterier till bärbara datorer.