Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

87

AMD Bulldozer samt ny spelkontroll i utvecklarhårdvara för Playstation 4 "Orbis"

Inför det annalkande generationsskiftet dyker fler uppgifter upp om utvecklarhårdvaran för Playstation 4, vilket även ger ledtrådar om den slutgiltiga utformningen av spelkonsolen.

29

AMD A-serien "Richland" innehåller ny grafikdel med GCN

Nya uppgifter gör gällande att den kommande AMD A-serien "Richland" innehåller större nyheter än vad som tidigare varit känt. Bland dessa nämns en ny grafikdel i Radeon HD 8000D-serien.

47

Crysis 3 Multiplayer Open Beta drar igång den 29 januari

Den som är nyfiken på nästa avsnitt i spelserien Crysis får möjlighet att prova multiplayerdelen i början av nästa vecka. Crysis 3 Multiplayer Open Beta börjar den 29 januari.

25

MSI tillkännager S30 – Ultrabook för lägre prisklasser

Dator- och komponenttillverkaren MSI gör ett avtramp från gamingmodellerna och presenterar en ny Ultrabook med Intel Ivy Bridge. MSI S30 blir en av de billigare lättviktarna på marknaden.

80

Asus ROG Ares II kostar 13 999 kronor

Vad som mycket väl kan bli världens snabbaste grafikkort är ingen billig historia. Den kommande monstermodellen Asus ROG Ares II går loss på 13 999 kronor.

94

Sega, Crytek och Ubisoft köper delar av spelhuset THQ

Det ser ljust ut för många speltitlar under utveckling hos konkursdrabbade THQ. Efter auktion och budgivning har delar av företaget hittat nya ägare, där bland annat efterlängtade Company of Heroes 2 plockas upp av Sega.

67

Spelkontrollen Audojo för Ipad på Kickstarter

Surfplattor kan vara spelmaskiner av rang, men många saknar riktiga knappar och styrspakar. Audojo lovar att lösa problemet med en finurlig konstruktion för Ipad.

87

AMD lovar nya Radeon i första halvåret 2013

Efter den senaste brakförlusten blickar AMD framåt och planerar att introducera nya grafikkort i Radeon-serien, av allt att döma familjen Sea Islands.

98

AMD gör ny brakförlust – omsättningen minskat med en tredjedel

Det är idel röda siffror när AMD redovisar den senaste kvartalsrapporten och gör en brakförlust på hela 473 miljoner dollar. Omsättningen sjönk med närmare en tredjedel.

43

Microsoft Surface Pro släpps i februari

Microsofts hårdvarudivision lyfter på locket och avslöjar att den x86-baserade surfplattan Surface Pro släpps på andra sidan Atlanten i februari. Samtidigt framkommer det att Surface RT dyker upp i Sverige inom en snar framtid.

57

Intel drar sig ur moderkortsmarknaden

Det blir inga fler moderkort under varumärket Intel. Under de kommande åren fasas produktsegmentet ut från Intels sortiment.

195

Rykte: Specifikationerna för Xbox "Durango"

Rykteskvarnen arbetar för fullt inför de stundade offentliggöranden av nästa generations spelkonsoler. Nu är vad som uppges vara fulla specifikationer för Xbox "Durango" ute i det vilda.

31

AMD anställer processorutvecklare från Qualcomm och Apple

För att stärka sin mobila satsning rekryterar AMD två högprofilerade chefer från Qualcomm och Apple, båda med bred kunskap inom strömsnåla processorer för handhållna enheter.

960

Tv-avgift för datorer och surfplattor i februari

SVT:s vd Eva Hamilton meddelar att företagets tv-kanaler blir tillgängliga på internet. Det innebär att tv-avgiften utvidgas till alla enheter som kan ta emot sändningar via nätet, exempelvis persondatorer och surfplattor.

34

Micron visar hur SSD blir till

Minnesjätten Micron visar hur det går till att tillverka SSD-enheter, från kisel till färdig produkt, i en ny video på Youtube.