Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

51

Svenska Tobii visar ögonstyrning med Rex och Gaze

Det är inte bara de stora elektronikjättarna som ställer ut på CES 2013 i Las Vegas. Svenska Tobii är på plats och demonstrerar hur gränssnitt och applikationer kan styras med ögonen.

69

Corsair presenterar Obsidian 900D med plats för det mesta

Corsair presenterar ett nytt jättechassi med stöd för flera radiatorer, riktigt stora moderkort och upp till 15 hårddiskar.

235

AMD döper om Radeon HD 7000 till HD 8000 för OEM

Inte bara nyheter ges till känna denna vecka. AMD listar nio till synes nya grafikkort på sin hemsida för OEM-tillverkare, varav endast två har någonting nytt att komma med.

27

Acer släpper Iconia B1 – prispressad surfplatta på sju tum

Acers senaste tillskott Iconia B1 är en mindre surfplatta vars specifikationer inte imponerar, utan den kompenserar med Android Jelly Bean och ett lågt pris.

14

Intel diskuterar framtida Atom för surfplattor och smarta mobiltelefoner

Mobilitet i fokus på Intels presskonferens under CES. Förutom Ultrabook står smarta mobiltelefoner och surfplattor i centrum när företagets Mike Bell intar scenen.

27

Hitachi lanserar snabb hårddisk på en terabyte för bärbara datorer

Det numera Western Digital-ägda Hitachi lanserar en ny hårddisk som kombinerar en tunn formfaktor med högt varvtal och kapacitet.

9

Sandisk lanserar SSD-serien Ultra Plus, utökar SSD-satsning

Sandisk lanserar på CES en ny SSD-enhet där det lägre priset står i fokus. Företaget går även ut med ett ökat SSD-fokus, med nya distributionskanaler och utökade samarbeten med företag och datortillverkare.

22

AMD presenterar Richland, Kabini och Temash

Bakom kodnamnen Richland, Kabini och Temash döljs tre nya processorfamiljer från AMD, som senare under året ska inta bärbara datorer och surfplattor.

20

Asus visar SSD, Ares II och nätverksprodukter på CES 2013

I Asus hotellsvit under årets CES-mässa trängs bland annat företagets nya satsning på SSD, värstinggrafikkortet Ares II samt mängder av nätverksprodukter med kommande protokollet 802.11ac.

28

Intel visar upp hybriddatorn North Cape

Konceptet Ultrabook överförs till hybriddatorer när Intel presenterar North Cape, en referensdesign för bärbara datorer med löstagbart tangentbord.

40

Intel kräver pekskärm och Wireless Display i nästa generation Ultrabook

Pekskärm och trådlös videoöverföring blir obligatoriskt i nästa generation Ultrabook, avslöjar Intel på en presskonferens inför CES 2013.

76

Asus släpper Ares II med dubbla Radeon HD 7970 GHz Edition

Ännu en gång släpper Asus löst ett grafikkort där företaget inte sparat på krutet. Utöver två överklockade Radeon HD 7970 GHz Edition är grafikkortet vattenkylt.

15

SweClockers på plats för CES 2013

Världens största mässa för hemelektronik ligger i startgroparna, och hundratals företag trängs om uppmärksamheten. SweClockers är på plats för CES 2013 med videokameran i högsta hugg.

35

Lenovo Ideapad Yoga 11 får ett S och blir Ultrabook

Lenovo stöper om sin enda Windows RT-dator och ger den Ultrabook-behandling med Core i-processor, SSD-lagring samt en högre upplöst pekskärm.

29

AMD lanserar två nya Fusion-processorer: E2-2000 och E1-1500

AMD inleder veckan på CES genom att smyglansera två nya processorer med spetsade klockfrekvenser i Brazos 2.0-familjen.