Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

83

Nvidia GK106 och Geforce GTX 650 på bild

I mitten av september släpper Nvidia två nya grafikkort i mellanklassen. Nu dyker fler uppgifter upp om Geforce GTX 660 och GTX 650, inklusive den nya grafikprocessorn GK106.

76

Samsung visar nya Series 9 – bärbara datorer med 2 560 x 1 440 pixlar

Högupplösta skärmpaneler står på menyn när Samsung premiärvisar nya Series 9 Ultrabook med fler bildpunkter per kvadrattum än Macbook Pro med Retina Display.

191

The Pirate Bay-grundaren Gottfrid Svartholm Warg gripen i Kambodja

En av skaparna bakom The Pirate Bay har gripits i Phnom Penh. Gottfrid Svartholm Warg är internationellt efterlyst sedan den uppmärksammade domen mot fildelningssajten från 2010.

159

Helgsnack: "Vilken surfplatta i höst?"

Snabb utveckling inom området och en strid ström nya modeller får allt fler tekniknördar att överväga en surfplatta, även om den faktiska nyttan med ytterligare en datortyp är oklar. Veckans helgsnack handlar om hjälp i valet och kvalet.

122

Intel testar servrar nedsänkta i olja

Oljedränkta datorer fascinerar inte bara hobbyister utan även processorjätten Intel, som utvärderat kylsystemet Carnotjet och upptäckt en mängd fördelar.

197

HBO börjar strömma tv-serier till svenska tittare i oktober

I mitten av oktober kommer den prisade amerikanska tv-kanalen HBO till Sverige. Nu framkommer det att allt innehåll även kommer att sändas via internet.

21

WD släpper My Book med Velociraptor och Thunderbolt

För den som behöver högpresterande lagring men anser att SSD är för dyrt släpper Western Digital nya My Book med två hårddiskar ur Velociraptor-serien och anslutning till Thunderbolt.

82

Azio Levetron Mech 5

Amerikanska Azio invaderar Sverige med ett synnerligen unikt tangentbord. Levetron Mech 5 kombinerar mekaniska brytare med en uppsjö nyskapande finesser.

41

Intel Ivy Bridge med två kärnor i butik

Flera nya processorer från Intel är på väg till svenska återförsäljare. Denna gång handlar det om Ivy Bridge med två kärnor och priser ned mot dryga tusenlappen.

202

Stardock återställer startmenyn i Windows 8

Microsofts beslut att skrota den klassiska startmenyn i Windows 8 går inte hem bland alla användare. Det hindrar dock inte utvecklarna på Stardock från att ta fram en egen variant.

45

Gigabyte förbereder moderkort med nya sockel FM2 för AMD Trinity

I början av oktober släpper AMD den nya A-serien "Trinity" för stationära datorer. Gigabyte laddar upp inför lanseringen med ett nytt moderkort för sockel FM2.

86

Asetek och Coolit i patentstrid om slutna vattenkylningssystem

Det hettar till mellan två välkända aktörer på vattenkylningskmarknaden. Danska Asetek anklagar konkurrenten Coolit för att inkräkta på företagets patent.

91

Nvidia GK110 på väg till Geforce och konsumentmarknaden

Den mytomspunna grafikprocessorn GK110 kan hitta till Geforce inom en inte allt för avlägsen framtid. En partnertillverkare uppger nu till SweClockers att konsumentmodellen är under utveckling.

67

Intel vill se bärbara datorer med trådlös laddning

Processortillverkaren Intel har stora planer för framtidens bärbara datorer och samarbetar nu med IDT för att göra trådlös laddning till ett givet inslag i datorlandskapet.

29

Unreal Engine 3 portas till Windows RT

Epic Games i samarbete med Nvidia tar spelmotorn Unreal Engine 3 till ytterligare en plattform. Denna gång handlar det om Windows 8 för ARM, numera känt som Windows RT.