Artikelarkiv

22 111 artiklar i arkivet

Chaintech 9CJS

X-Bit Labs har lite information om ett kommande moderkort från tillverkaren Chaintech. Det är byggt med Intels i875P-moderkortskrets, kanske mer känt som Canterwood. Kortet heter Zenith 9CJS och erbjuder bland annat:

Planerat driftstopp - utvidgning av serverparken

Imorgon, fredagen den 11/4, kommer vi under dagen genomföra en serverflytt. Detta kommer leda till att forumet kommer ligga nere mellan 10.00 och 16.00. Vi på SweClockers hoppas att ni har överseende med detta.

Vattenkylt GeforceFX

Bit-Tech visar upp en mycket snygg och effektiv vattenkylning till Nvidias GeforceFX. Som ni kanske vet är dagens grafikkort mycket varma, oftast varmare än processorn. Denna vattenkylning går tyvärr alltså inte att köpa. Med ungefär 30C så lyckas de överklocka ett GeforceFX till 550 MHz kärna och hela 1100 MHz minne, mycket imponerande med de temperaturerna. En spänningsmodifikation till GPUn och minnena skulle säkert kunna pressa grafikkortet mera. Vi får hoppas att likartade vattenkylningar till grafikkort dyker upp i butikshyllorna i framtiden.

Mer nForce2 400

Vi rapporterade lite om Nvidias kommande moderkortskrets nForce2 400 Ultra igår. The Inquirer har lite mer information angående denna moderkortskrets. Enligt The Inquirer så kommer nForce2 400 komma i två versioner, en Ultra och en nForce2 400.

VIA UniChrome KM400

VIA har idag tillkännagivit en budget/OEM-moderkortskrets vid namn UniChrome KM400. Det har ett integrerat S3 UniChrome, därav namnet. Här kommer lite specifikationer:

1,2 GHz systembuss

X-Bit Labs rapporterar att moderkortstillverkaren Soltek har överklockat sitt egna moderkort SL-86SPE byggt med Intel i865-kretsar till 1200 MHz systembuss!

AMD Opteron

CNet har gjort en intervju med Dirk Meyer, vilket är vice VD för AMDs processoravdelning. Det var bland annat han som var med och designade AMDs K7 Athlon, som ni kanske vet sitter i de flesta AMD-datorer idag. Ämnet är AMDs serverprocessor Opteron, vilket ska introduceras 22 April. Ett citat:

Nvidia nForce2 Ultra400

Det har gått mycket rykten kring Nvidia nForce2 Ultra de senaste dagarna. Tyvärr har det inte dykt upp några specifikationer, men The Inquirer har lyckats få tag i en logga för det. Om loggan är korrekt heter moderkortskretsen alltså Nvidia nForce2 Ultra400. Vi väntar på specifikationer på moderkortskretsen. Här kommer loggan:

TCPA FAQ

Against TCPA har skrivit en översatt FAQ om just TCPA och Palladium. För er som inte vet står TCPA för Trusted Computing Platform Alliance och är ett sammarbete mellan i princip alla stora datorföretag för att skapa framför allt en säkrare PC-plattform. Många har reagerat på detta då det ger till exempel cencur en helt ny mening, och illegal kopiering kan bli mycket svårare i framtiden. Denna FAQ rekomenderas för alla som använder PC-plattformen.

MS-stöd för 64bits

Microsoft har idag tillkännagivit stöd för AMDs kommande Opteron och Athlon64-processorer till Windows XP och Windows Server 2003. Det har varit mycket rykten och spekulationer när Microsoft skulle tillkännage stödet för de kommande 64-bits-processorerna från AMD, och nu verkar det ske. Nu väntar vi bara på de första exemplaren på Athlon64.

Dator i brödrost

Jag fick ett festligt tips av Aron Wiking. Han tipsar om denna sida vilket visar en dator som är inbyggd i en brödrost!

CoolDrive 3

Svenska 64bits har recenserat en mycket underskattad kylningsdel till datorn; hårddiskkylare. Det är en Cooler Master CoolDrive 3, vilket är en uppföljare till den rätt populära Cooler Master CoolDrive 4002.

Promise FastTrak

Promise släppte igår två nya SerialATA-kontrollers. Modellerna heter FastTrak S150 TX2plus är en hybrid-kontroller med två portar för SerialATA-hårddiskar samt en vanlig ATA133-hårddisk. FastTrak S150 TX4 är en fyrkanalig kontroller med stöd för RAID0.

Intel moderkort

X-Bit Labs har fått tag i lite inofficiell information om moderkort från Intel som baseras på de kommande moderkortskretsarna i865 och i875P. Kortfattat ser specifikationerna ut såhär på respektive moderkort: