Artikelarkiv

21 692 artiklar i arkivet

S.N.D.S

X-Bit Labs har postat information kring S.N.D.S-syndromet med Pentium 4 processorer. Det står för Sudden Northwood Death Syndrome och är ett fenomen som det postats en hel del på diverse forum senasten tiden. Det rapporteras att Pentium 4-processorer har "dött" efter överklockningar med hög spänning till processorn, men normal temperatur. X-Bit Labs har en väldigt ingående förklaring på varför processorerna dör vid hög spänning och hög frekvens, ett citat:

Kingston HyperX PC3500

Extreme Overclocking har skrivit en kort men bra recension på ett ganska extraordinärt minne från tillverkaren Kingston. Det heter HyperX PC3500 och är ett ganska extremt minne, frekvensen på detta minne ligger på 434 Mhz (217 DDR) som standard, och Extremeoverclocking fick upp detta minne över 450 MHz!

GeforceFX testas

DigiTimes rapporterar att TSMC's 0.13-micronsprocesser på Fab 6 har ökat produktionen och att GeforceFX (NV30) är i "small-volume test production". Vi får hoppas att testerna går bra, så vi får se Nvidias värsting till grafikkort på marknaden tidigare.

Mer från ATI

X-Bit Labs har fått tag i intressant information kring ATIs kommande moderkortskretsar. ATI har som bekant Radeon IGP320 och IGP340 på marknaden just nu, och enligt X-Bit Labs är ATI nöjda med försäljningen på dessa. Dessa arbetar ATI just nu med:

IBM 180GXP

X-Bit Labs har varit flitiga senaste tiden. Denna länk leder till en recension på IBMs senaste tillskott på desktop-marknaden för hårddiskar, IBM 180GXP-serien. Nytt med 180GXP är att de använder aluminum-plattor istället för glas, och ökad maxlagringskapacitet till 180GB. 180GXP erbjuder modeller med 30, 60, 80, 120 och 180 GB lagringsutrymme. De testar hårddisken mot motsvarande modellerna från konkurenterna, och testar både NTFS och FAT32-prestandan. Mycket läsvärd för er som funderar på att köpa en stor hårddisk.

QBM nästa år

Enligt X-Bit Labs har Kentron Technologies har bekräftat att QBM-alliansen kommer ha QBM-produkter på marknaden nästa år. QBM är för er som inte vet en konkurent till Intels dubbelkanaliga minnen, en teknik för att få ut samma bandbredd som dubbelkanaliga minnen fast med anorlunda teknik. Det kräver som dubbelkanaliga moderkort även speciella minnen.

Mikroprocessorer

Arstechnica har skrivit en intressant artikel som handlar om mikroprocessorer, hur de är uppbyggda och fungerar. Den är vänd till er som är intresserade av detta men inte har så värst mycket förkunskaper. Den är relativt lätt att förstå men ganska trögläst, även fast man kan lite i ämnet innan. Ett citat:

Shuttle AK37GTR

X-Bit Labs har skrivit en recension på AK37GTR från Shuttle. Det bygger på VIAs KT400 och som vanligt med X-Bit Labs är recensionen mycket lång och mycket välskriven. De testar kortets prestanda bland annat mot Asus A7V8X och EPoX EP-8K3A+. Mycket läsvärd recension för er som går i tankar att köpa ett nytt AMD-moderkort.

ATIs planer 2003

Rage3D har gjort en intervju med Dave Orton som jobbar hos ATI på CSFB-konferansen. Det gäller mycket intressant information kring ATIs planer för det kommande året. Varsågod:

SiS AGP 1.13

SiS har även släppt en ny grafikdrivrutin för moderkort ur 6xx och 7xx (Även 645DX)-serien. Tyvärr ingen information vad som är nytt, men kommentera gärna om denna drivrutin ger någon ökad prestanda och stabilitet i kommentarerna. Versionen ligger på 1.13 och kan laddas ner från följande ställen i världen:

Detonator 41.09

Nvidia har släppt nya Detonator-drivrutiner. Versionen ligger nu på 41.09 och denna version är WHQL-Candidate (Windows Hardware Quality Labs) vilket betyder att den inte ännu är kvalificerad, men att Nvidia har satt upp den på deras sajt betyder nog att det bara är en tidsfråga. Vad som är nytt håller Nvidia som vanligt ganska tyst om, men om man har ett någorlunda nytt Nvidia-grafikkort brukar en ny version i regel ge mer prestanda o stabilitet. Ladda ner hos Nvidia: