Artikelarkiv

21 566 artiklar i arkivet

Pentium 4 3.06 GHz

X-Bit Labs skriver att Pentium 4 3.06 GHz ska släppas ett par dagar innan Comdex 2000. Det ryktas även att en del processorer är redan ute.

Nyheter angående SwecButiken

Många av våra medlemmar har bett oss att ta in muggar och nyckelband med SweClockerstryck på, till butiken.
Jag kan nu meddela att dessa är på ingående.

Vattenkyld bärbar

Denna japanska hårdvarusida rapporterar att Hitachi håller på att utveckla en bärbar dator med vattenkylning. Detta för att få ner ljudnivån på datorn. Hårdvaran består av Pentium 4-M 1.80 GHz, 128 MB RAM och 20 GB HD.

Trassliga serverrum

The Register har postat en ganska rolig artikel som handlar om serverrum vilket inte är så organiserade. De har fått bilder från onämda företag där TP-sladdar dominerar rummen, frågan är om man ens kan röra sig utan att fasna i dessa rum?

Leadtek roadmap

Leadtek har släppt en ny roadmap för sina Nvidia-baserade grafikkort, dessa är de nya produkterna:

Maxtor SerialATA

Denna japanska hårdvarusajt har tagit lite bilder på Maxtors kommande SerialATA-hårddisk. Varsågod:

Ont om moderkort

Moderkortsförsäljningen har gått väldigt bra tredje kvartalet, under september-november har flera moderkortstillverkare ökat försäljningen med tiotals procent om man jämför med resultaten året innan.

Falsk roadmap

Det har cirkulerat en konfidentiell roadmap från AMD senaste dagarna på internet. M3dZone spekulerar att denna roadmap är falsk. På roadmappen har bland annat Hammer (ClawHammer) bytt namn till Athlon DT och PR-ratingen på denna kommer börja på 3000+ istället för tidigare 3400+. Den dök upp i samband med Toms Hardware's förhandstitt på ett moderkort baserat på VIA K8T400M.

VIA köper Freehand DSP AB

VIA släppte ett pressmedelande igår där de talar om att de har köpt upp Freehand DSP AB vilket är ett företag som utvecklar komunikationsprogram. De hade sina lokaler i sundbyberg i stockholm, och här kommer ett citat från pressmedelandet:

Jämförelse drivrutiner

FiringSquad har skrivit en intressant jämförelse av drivrutiner till grafikkort baserade på kretsar från Nvidia. De kör vanliga spel och prestandatest med de nyaste versionerna av Detonator från Nvidia, men de har även tagit med Omega-drivrutiner, vilket är optimerade för bildkvalitet. Dessa drivrutiner ingår i testet: 30.82, 40.41, 40.71, 40.72, Omega 1182.

Radeon 9500/Pro

En tysk datortidning har publicerat de preliminära prestandatestresultaten för ATIs senaste skapelse Radeon 9500. Vid första anblicken ser prestandan ut ungefär som Nvidias värsta krets Ti4600, åtminstånde i Direct3D och det populära prestandatestprogrammet 3DMark2001SE.

Opteron prestanda

Mycket intressant, AMD har under Microprocessor Forum 2002 visat upp en Opteronprocessor på 2 GHz. De har jämfört resultaten med andra serverprocessorer och prestandan verkar mycket imponerande. Processor har 1MB Level2-cache och minnet som användes i testet var dubbelkanaligt PC2700-minne.

R9000 Pro överklockning

X-Bit Labs har varit flitiga och skrivit en väldigt intressant artikel där de går in på extrem överklockning av ett Radeon 9000 Pro. Kortet kommer från Sapphire och har 64 MB RAM.

KT400 jämförelse

ExtremTech har gjort en jämförelse på totalt 6 moderkort baserade på VIAs senaste moderkortskrets för AMD-plattformen, Apollo KT400. Testet innehåller många prestandatester, bland annat minnesprestanda och ovanligt många i spel. Mycket läsvärd för dig som planerar att köpa ett KT400-moderkort, här kommer ett citat:

3D Prophet 9700 WCE

Darkvision rapporterar att tillverkaren Hercules ska börja sälja grafikkort förberedda på vattenkylning! Kortet är baserat på Radeon 9700 och har ett vattenblock istället för traditionell kylning.