Artikelarkiv

22 552 artiklar i arkivet

Intel Tejas försenad

X-Bit Labs rapporterar att Intels kommande processor Tejas har blivit försenad till 2005. Detta på grund av förseningen på Intels nästkommande processor som går under arbetsnamnet Prescott. Intel har som tidigare rapporterat haft mycket problem med 0.09-micronstekniken på Prescott-kärnan. När lanseras Prescott då? Svår fråga, men troligen i första kvartalet nästa år. Frekvenserna kommer nog variera från 2.6 GHz till 3.6 GHz vid lansering.

GeforceFX 5600 XT

Japanska hårdvarusajten Gzeasy har ett par intressanta bilder på en grafikkrets från Nvidia. Den är märkt GeforceFX 5600 XT och är en mer prisinriktad version av GeforceFX 5600/Ultra. Det är en OEM-produkt och tävlar mer ATi:s Radeon 9600 SE.

Micron gör DDR2 med 0.11µ

Minnestillverkaren Micron tillkännagav igår industrins första DDR2-minnesmodul tillverkad med 0.11 microns tillverkningsprocess. Intel har även godkänt dem för användning på Intel-baserade moderkort. Hastigheterna är 400- respektive 533 MHz.

Athlon64 & FX-51

PCWorld har skrivit en intressant artikel om Athlon64 och Athlon64 FX-51. De diskuterar kring 64-bitarsteknologin och jämför Athlon64-systemen med bland annat en Pentium 4-processor på 3.2 GHz.

Dell använder inte Athlon64

X-Bit Labs rapporterar att en av världens största OEM-tillverkare, Dell, troligen inte kommer börja producera datorer baserade på AMD:s nysläppta processor Athlon64. Tydligen har Kevin Rollins, vilken är VD på Dell sagt att 64-bits är något för framtiden men inte riktigt mogen än. Det spekulerades innan Computex 2003 om att Dell skulle vara första OEM-tillverkaren som lanserande Athlon64-baserade datorer.

VIA Eden-N

VIA presenterade idag en ny processor som har fått namnet Eden-N. Processorn är mycket liten och mäter endast 15x15mm. Dessutom är värmeutvecklingen hos Eden-N så pass sparsam att det inte krävs någon fläkt för att kyla den.

Storage Review ändrar sin leaderboard

StorageReview.com har sedan 1998 recenserat hårddiskar, fler hårddiskar än någon annan hårdvarusida. När man testar produkter i stora kvantiteter märker man snart vad som är bra och vad som är mindre bra, och för att visa detta har StorageReview fört en "leaderboard", en lista med de bästa hårddiskarna de testat.

Handla med SweClockers och InWarehouse

I samarbete med InWarehouse kan vi inom kort erbjuda samtliga våra läsare en handelsportal, där du som medlem i portalen har förmånen att köpa datorprodukter och andra tekniska prylar till rabatterade priser.

Intel Tejas först 2005

Xbit labs skriver att Intel fått skjuta upp både Prescott och Tejas. Att Intel inte klarar att följa sina planer är ovanligt men 90nm-tekniken verkar sätta käppar i hjulet för mer än AMD. Tejas kan komma på marknaden så sent som början av 2005 medans Prescott 3.6GHz hamnar närmare mitten av 2004.

Prescott diskuteras

Sudhian har skrivit en rätt intressant artikel som handlar om förseningen av Prescott. Ju mindre tillverkningsprocess processorerna når, desto mer problem verkar processorjättarna få. Sudhian påpekar att detta även gäller AMD som kör 0.13-microns tillverkningsprocess på sin Athlon64 och kommer så småningom byta till 0.09µ. Det pratas även lite om processorer som har dubbla kärnor inbakad, något som det diskuterats mycket om runt om på internet senaste tiden.

Logitech MX310

Kringutrustning

Idag ska vi titta på en relativt nytillkommen produkt i mus-segmentet hos Logitech. Musen heter MX310 och är tänkt att ersätta den äldre MX300. Som namnet antyder innehåller den Logitech:s optiska motor MX.

Intel XeonDP 3.2 GHz

Intel lanserade igår en snabbare modell av XeonDP. Den nya modellen går i 3.20 GHz och har som tidigare modeller 1 MB Level3-cache samt stödjer upp till 533 MHz systembuss.

Intel sänker priserna

DigiTimes rapporterar att Intels kommer sänka priserna på Pentium 4 och Pentium M-modellerna. Sänkningen är väldigt stor, så mycket som 34% på modellerna mellan 3.06-3.2 GHz. Det sägs även att introduktionspriset för den kommande Pentium 4-modellen på 3.4 GHz kommer ligga på cirka 4800 kronor.

Athlon64 FX-51 @ 3.3 GHz

Vr-Zone har lite intressanta överklockningsresultat från en överklockad Athlon64 FX-51. Katsumi från japan har använt flytande kväve och överklockat den till 3.3 GHz!