Artikelarkiv

21 830 artiklar i arkivet

Asus P4PE Black Pearl

Denna franska hårdvarusajt har fått tag i lite information om ett kommande moderkort från Asus. Det heter P4PE Black Pearl och baseras på Asus P4PE. Det erbjuder som P4PE:

AMD FAB30 i Dresden

Anandtech har varit på besök på AMDs FAB30 i Dresden, tyskland. Fabriken har sedan 1999 massproducerat AMDs processorer. Att den heter just FAB30 är för att AMD grundades 1969, och 1999 när den byggdes, så hade AMD blivit ett 30-årigt företag. Relativt lättläst och rolig artikel. Vi får även information om AMDs kommande processor Athlon64 (ClawHammer).

34 kylflänsar hos tom

Tyska Toms Hardware har gjort en gigantisk jämförelse av kylflänsar till AMD-plattformen (Socket A/462). Totalt är det hela 34 kylflänsar med i testet, ett smakprov: Thermaltake Volcano 9 & Volcano 7+, Vantec Aeroflow VA4-C7040, GlobalWin CAK4-86, CAK4-88T & TAK58 samt Coolermaster CP5-7JD1B-0L & HAC-V81-X-Dream.

ECS integrerar

Enligt denna japanska hårdvarusajt kommer moderkortstillverkaren ECS släppa några moderkort med inbyggda grafikkort. Dessa moderkort kommer komma inom kort, byggda med respektive moderkortskretsar:

Seagate räkenskaper

Seagate presenterade för en tid sedan räkenskaperna för andra kvartalet 2002. Totalt skeppades 18.3 miljoner hårddiskar och den totala förtjänsten blev 1.734 miljarder amerikanska dollar. Nettoinkomsten blev 198 miljoner dollar och den totala förtjänsten ökade med ungefär 100 miljoner dollar om man jämför med 2001.

Corsair TWINX

Minnestillverkaren Corsair har blivit mycket kända inom hårdvaru och överklockningskretsar på grund av prestandan på deras XMS-serie minnesmoduler. Igår lanserade Corsair flera nya moduler i en ny minnesserie kallad TWINX. De lanseras i två olika moduler, en som går i 333 Mhz (166 Mhz DDR) och 400 Mhz (200 Mhz DDR). Det lite intressanta med dessa moduler är att de kommer i par, för att användas på moderkort som har dubbelkanaliga minneskontrollers.

Vattenkyla nätaggregat

Digial-Explosion har skrivit en artikel hur man kyler ett nätagg med vattenkylning. Test-nätaggregatet är ett Q-Tec 550W och de går steg för steg igenom hur man får in slangar i nätaggregatet för att bäst kyla det. Det ska nämnas att detta endast är för de som är vana med vattenkylning och hårdvara, då det innefattar att dra slangkopplingar och plocka bort delar i själva nätaggregatet.

SweClockers på COMDEX

Nu är vi på plats på COMDEX Nordic, Göteborg. Network / LG Electronics har hittills, enligt oss, den mest intressanta montern på mässan. Där visar man i samarbete med Nvidia det nya grafikkortet GeForce FX som imponerat oss stort. Mer information om detta grafikkort kommer under morgondagen.

AmigaOS4 Feature Set: Release 1

Hos AmigaOS kan man nu hitta ett pdf-dokument som visar nya funktioner i kommande Amiga OS 4.0.

Nvidia ensamma att tillverka NV30-kort

Digitimes skriver idag att Nvidia beslutat att själva stå för tillverkningen av alla Geforce FX-kort, alltså grafikkort med den nya NV30-kretsen.

Mer om NV30 på Comdex

Som SweClockers rapporterade tidigare så kommer det svenska företaget Network Technical AB att visa upp en dator utrustad med Nvidias senaste grafikkort, Geforce FX, i sitt bås på Comdex-mässan som går av stapeln i morgon i Göteborg.

Stort Ti4200 test

Hexus.net har gjort ett massivt test av grafikkort baserade på Nvidias Ti4200 krets. Tolv stycken kort från tio tillverkare medverkar i en mängd tester med både AMD och Intel-processorer. 28 sidor har grabbarna fått ihop och de går igenom allt. Ljudnivåer, överklockning och inkluderade program-paket är bara en liten del.

Intel Prescott

Chip-Architect har skrivit en intressant artikel på informationen som har funnits om Intels kommande 0.09µ-processor som går under kodnamnet Prescott. Den kommer gå under namnet Pentium 4 och har troligen 1 MB Level2-cache samt en ny Integer Execution Unit. En mycket intressant artikel för er som är lite mer intresserad av processorer, då den är väldigt tekniskt inriktad.

AMDs framtid

PentarSys har skrivit en intressant artikel om AMDs framtid på processorfronten. Det pratas om att processortillverkaren UMC till exempel inte har tekniken som krävs för att producera processorer med 0.13µ och med SOI (Silicon On Insulator)-förpackning. Det pratas även om att AMD kanske inte har fabriker tillräckligt för att klara av att massproducera AMDs kommande processor Athlon64 (ClawHammer). Det talas även lite om AMDs nyblivna sammarbete med IBM. Mycket läsvärd artikel, här kommer ett citat: