Artikelarkiv

21 420 artiklar i arkivet

Infineon översvämmas

Övrigt

X-Bit Labs rapporterar att minnestillverkaren Infineon har problem att skeppa sina DDR-moduler på grund av översvämningarna som råder i Europa. Tydligen ska OEM-tillverkare ha fått skeppa över moduler från Asien för att Infineon inte kunde leverera från Dresden.

Leadtek Quadro4

Övrigt

Som ni kanske vet har grafikföretaget Leadtek fått exklusiva rättigheter till att producera grafikkort som är baserade på Nvidias Quadro-linje profesionella grafikkort. Det har dykt upp lite information om deras kommande grafikkort, här kommer några av dem:

Nvidia Cg

Övrigt

Nvidia har släppt en ny version av sin Cgt-verktygslåda. Nytt är bland annat en Beta 2 av själva kompileraren samt två nya arkitekturer: ARB_vertex_program samt CineFX. Då jag inte är så insatt i Nvidia Cg så skriver jag rakt upp och ned vad mer som är nytt:

Nya SB-drivrutiner

Övrigt

Creative har släppt nya drivrutiner till Live 5.1 och Audigy-serien ljudkort. Konstigt nog finns inte dessa på Creatives hemsida, förmodligen har de inte hunnit lägga ut dem än. Men de finns på Compaqs hemsida, men man måste göra lite för att få dem att fungera:

Athlon med 333 MHz FSB

Övrigt

Mycket intressant fakta detta, enligt The Inquirers källor kommer AMD att öka Front Side Bussen till 166 (DDR) med nästa AthlonXP-processor byggd på thoroughbred-kärnan. Det gäller AthlonXP 2700+ och tydligen ska även nya tekniker bakas in i denna processor. The Inquirer tror att det kan handla om ny förpackning (SOI) samt 512k Level2-cache.

Onödig

Övrigt

Den brittiska sidan Bit-Tech har recenserat ytterligare en produkt jag inte visste att vi behövde. "PCMods Power Down Protector" ska se till att komponenterna blir ordentligt nerkylda efter det att man stängt av sin dator. En bra recension som konstaterar att produkten har bra kvalité, men att användningsområdet är begränsat. Men säkert gör den en del plånböcker tjockare.

Gigabyte’s Radeon 9700 Pro

Övrigt

AnandTech har recenserat Radeon 9700 Pro från Gigabyte. Kortet har samma specifikationer som ATi’s Radeon 9700 Pro, med andra ord 325 MHz chip och 310 MHz DDR minne. De lyckades klocka upp dessa siffror till 400 respektive 337 MHz.

ASUS A7V8X

Övrigt

ASUS har uppdaterat sin hemsida med sitt nya moderkort som de kallar A7V8X. Kortet är baserat på VIA's KT400-chip och har bland annat stöd för SerialATA, USB 2.0 och Gigabit LAN. Vi meddelar när test av detta kort dyker upp på nätet.

På moderkortet finns även en liten intressant detalj för överklockning, nämligen en jumper för att välja standardspänning eller "over-voltage"-läge för processorn.

Windows 2000 SP3 på svenska

Övrigt

Service Pack 3 för Windows 2000 har nu släppts på svenska. Microsoft har inte lagt upp en länk på sin hemsida ännu, men en direktlänk till installationsfilen finns under denna nyhet.

AMD XP 2600+

Övrigt

Tom's Hardware har lyckan att testa en Athlon XP 2600+ baserad på Thoroughbred "B" kärna. Enda skillnaden i kärnan är några små tillverkningsoptimeringar som gjort det möjligt att skruva upp hastigheten lite och den synliga skillnaden är en 4mm större kärna.

LostCircuits om NV30

Övrigt

LostCircuits har skrivit en kort artikel som kommenterar tillverkningen NVIDIAs kommande grafikprocessor NV30. Delar av tillverkningsprocessen förklaras och utifrån detta resoneras det kring när vi kan vänta oss att se färdiga kort i affären.

Radeon 9700 Pro recensioner

Övrigt

Nu finns det en massa recensioner på Radeon 9700 Pro. Kortet har 325 MHz chip och 310 MHz DDR (620 MHz) minne. Alla andra detaljer kan ni läsa om på någon av följande recensioner. Radeon 9700 (eller Radeon 9700s) från andra tillverkare kommer förmodligen att ha 300 MHz chip och 300 MHz DDR (600 MHz) minne, men det får vi se närmare när de ger specifikationer på sina kort.