Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

291

Kogan inför extra avgift för kunder med Internet Explorer 7

Australienska webbutiken Kogan.com har tröttnat på besökare med utdaterade webbläsare, och inför en "skatt" på 6,8 procent för alla kunder med Internet Explorer 7.

51

Logitech lanserar spelmusen G600 MMO

Schweiziska Logitech satsar på MMO-spelare med nya G600, där sammanlagt 20 knappar ger tillgång till en uppsjö makrofunktioner.

81

Zotac förbereder litet Geforce GTX 670

Komponenttillverkaren Zotac ställer in siktet på kompakta prestandabyggen med sitt nya Geforce GTX 670 TWINCOOLER som endast mäter dryga 17 centimeter på längden.

128

Nokia säger upp 10 000 anställda

Det går trögt för finska mobiljätten Nokia. Företaget vinstvarnar med sänkta prognoser för årets andra kvartal, och säger samtidigt upp tusentals anställda över hela världen.

301

Ifixit öppnar Macbook Pro med Retina-skärm

Nya Macbook Pro med tunn profil och Retina-skärm är knappast gjord för hemmafixare. Fastlimmade komponenter och säkerhetsskruvar gör det till och med svårt att byta batteri.

11

HTC köper S3 Graphics – igen

Taiwanesiska telefontillverkaren HTC går vidare med köpet av S3 Graphics, efter att ha lagt affären på is i slutet av 2011. Målet är framför allt att stärka företagets patentportfölj.

32

Promise Pegasus J2 når rekordhastighet över Thunderbolt

Tillverkaren Promise satsar på användare med höga krav genom externa lagringsenheten Pegasus J2. Med SSD under skalet och anslutning via Thunderbolt landar maximala överföringshastigheten på hela 750 MB/s.

15

AMD och ARM samarbetar i HSA Foundation

Generella beräkningar på processorns integrerade grafikdel är något framför allt AMD satsar stort på. Nu hoppas företaget på att konceptet ska få fäste i vardagen genom en allians med bland annat ARM och Texas Instruments.

127

Eizo introducerar "världens snabbaste" IPS-skärm för gamers

Skärmar för gamers brukar betyda TN-paneler som ofta brister i färgåtergivning och betraktningsvinklar. Nu introducerar Eizo nya FS2333 med världens snabbaste IPS-panel.

46

Intel Next Unit of Computing kostar 400 USD

Det är inte bara VIA och Raspberry som pysslar med mångsidiga och pyttesmå datorer. Intel står i startgroparna med Next Unit of Computing, som nu väntas dyka upp i årets tredje kvartal.

77

VIA Android PC slutsåld på några timmar

En komplett Android-baserad dator för bara några enstaka hundralappar är uppenbarligen något som går hem i stugorna. Förhandsbokningarna av VIA APC stoppades efter bara några timmar.

53

Sandforce stöder inte AES-256 – tvärtemot specifikationerna

Den som köpt en Sandforce-baserad SSD-enhet för stark kryptering i form av AES-256 får nöja sig med 128 bitar, det avslöjar Intel i ett pressmeddelande.

33

AMD uppdaterar Radeon HD 7970 i juni

Det blir fler och snabbare grafikkort från AMD redan i juni. Tillverkare talar om två nykomlingar i Radeon HD 7900-serien, och dessutom en automatisk överklockningsfunktion.

426

Apple lanserar ny generation Macbook Pro

Vid sidan om smärre uppgraderingar av Macbook Air och den befintliga Pro-serien introduceras nästa generation Macbook Pro med ny, tunnare design och högupplöst Retina-skärm.

47

MSI Geforce GTX 680 Twin Frozr III OC

Den berömda kylaren Twin Frozr återkommer i ett nytt Geforce GTX 680, som inte bara ska tilltala prestandajägare utan även vara ett tystare alternativ till Nvidias referensmodell. SweClockers testar en nykomling från MSI.