Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

114

Priskrig på SSD-lagring när tillverkare jagar marknadsandelar

Det vankas lägre priser på SSD-enheter när tillverkarna slåss om kunder. Mindre aktörer pressar priserna för att komma åt större marknadsandelar.

36

Gigabyte på gång med "världens lättaste" bärbara dator

Komponentjätten Gigabyte bjuder in till pressträff, och på menyn står vad som enligt företaget är världens lättaste bärbara dator.

70

Philips 273E3QHSB – ny 27-tummare med AMVA-panel

Philips presenterar en ny skärm med VA-panel, som ska erbjuda stor skärmyta och goda bildegenskaper till konkurrenskraftig prislapp.

29

Seagate förvärvar Lacie

Världens största tillverkare av hårddiskar sluter avtal med avsikt att förvärva Lacie, som bland annat producerar lagringsenheter ur den högre skolan.

236

Diablo III slår försäljningsrekord

Blizzard avslöjar att hela 3,5 miljoner exemplar såldes under det första dygnet, vilket gör Diablo III till det snabbast säljande PC-spelet genom tiderna.

144

Kommande spel med Frostbite 2 kräver 64-bitars Windows

Spelmotorn Frostbite 2 används inte bara till Battlefield 3 utan kommer även att dyka upp i framtida titlar. Nu avslöjas att en 64-bitarsversion av Windows blir en del av systemkraven.

48

Omnivisions senaste kamerasensor för mobiltelefoner kan spela in video i 4K

Ständigt förbättrade kamerasensorer har gjort det möjligt att spela in högupplöst video med moderna mobiltelefoner. Omnivisions senaste kretsar hänger med ända upp till 4K.

99

Geforce Drivers 301.42 WHQL ute nu

Nvidia publicerar den första WHQL-stämplade drivrutinen med versionsnummer 300 för äldre generationer grafikkort, givetvis med fullt stöd för Geforce GTX 600-serien.

25

OCZ publicerar skarp version av firmware 1.4 till SSD-enheterna Vertex 4

För några veckor sedan släpptes en testversion av firmware 1.4 till SSD-enheterna i serien Vertex 4 med löften om rejäla prestandaförbättringar. Nu publiceras den färdiga mjukvaran.

262

Google Chrome nu världens mest använda webbläsare

Den som använder Googles webbläsare Chrome är inte ensam. För första gången någonsin noteras en stabil ledning över den tidigare världsettan Internet Explorer.

55

Geforce GTX 660 släpps under sensommaren

Fler Kepler-baserade grafikkort är i antågande. Efter prestandamodellerna vankas den andliga uppföljaren till storsäljaren Geforce GTX 560, som tar vid i prisklassen runt 2 500 kronor.

16

Koolance gör vattenblock för Geforce GTX 690

Den som tröttnat på luft och vill gå på vatten får möjlighet att kyla Geforce GTX 690 med ett nytt heltäckande block från Koolance.

164

Apple öppnar första butiken i Sverige under augusti eller september

Efter de första personalanställningarna står det klart att Apples första konceptbutik i Sverige slår upp portarna under sensommaren, troligtvis i augusti eller september.

49

Asus lanserar P8Z77-V Premium och Pro/TB med Intel Thunderbolt

Intels höghastighetsgränssnitt är inte bara en angelägenhet bland bärbara datorer. Asus introducerar två nya moderkort för Ivy Bridge med stöd för Thunderbolt.

74

Svagare krona leder till högre priser på datorkomponenter

Den senaste tidens dollaruppgång får konsekvenser på komponentmarknaden. Återförsäljare höjer priserna på bland annat grafikkort, minnen och hårddiskar.