Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

142

Zalman CNPS12X väger 1 kg med tre fläktar och sex värmeledningsrör

Sex värmeledningsrör som ligger an direkt emot processorns värmespridare, bottenplatta av koppar och en solfjäderformad design är några av ingredienserna i Zalmans kommande processorkylare CNPS12X.

125

Nvidia släpper Geforce Drivers 285.38 för Battlefield 3

För den som laddar upp inför betatestningen av Battlefield 3 släpper Nvidia en ny drivrutin som bland annat lovar bättre prestanda och bildkvalitet.

21

AMD Bulldozer- och Llano-efterträdare i tredje kvartalet 2012

Trots att AMD FX-serien fortfarande inte hittat ut på marknaden börjar det talas om en efterträdare. Nästa år släpps processorer med Piledriver-kärnor.

50

Brist på Radeon HD 6950, 6970 och Geforce GTX 590

Med höstens stora spelsläpp i sikte är det högsäsong för grafikkortsförsäljningen. Flera populära modeller är dock restnoterade och någon lösning är ännu inte i sikte.

227

Läckt pressmaterial avslöjar AMD FX-8150 – testresultat och prissättning

Vad som ser ut att vara AMD:s officiella pressmaterial inför lanseringen av Zambezi/Bulldozer läcker ut på nätet, komplett med testresultat och prisuppgifter för toppmodellen FX-8150.

106

Fredagspanelen 21: Specialavsnitt med Anders Haby från Asus

I veckans avsnitt av Fredagspanelen får Emil Björklund ta hand om nyhetsgenomgången medan Jonas vilar upp sig efter en längre tids sjukdom. Panelen gästas av Asus PR-nisse extraordinaire Anders Haby, som bland annat visar upp nya Eee Pad Slider.

276

Battlefield 3 rekommenderade systemkrav endast för "medium settings"

Den som vill spela Battlefield 3 med högre bildkvalitet än "medium" får vara beredd att gå längre än till de rekommenderade systemkraven, det avslöjar DICE community manager Daniel Matros i ett inlägg på Twitter.

116

VIA stämmer Apple för patentintrång

Patentcirkusen rullar vidare och nu ger sig den taiwanesiska processortillverkaren VIA in i leken. Apple anklagas för intrång i tre av företagets patent.

89

Asus UX21, UX31 Ultrabook under 10 000 kronor

Till julhandeln satsar datortillverkarna på bärbara datorer enligt konceptet Intel Ultrabook. En av dessa är Asus vars första modeller hamnar under 10 000 kronor i svenska butiker.

70

HP sparkar vd Leo Apotheker

Världens största datortillverkare byter vd sedan Leo Apotheker lyckats med konststycket att halvera bolagets börsvärde på mindre än ett år.

90

Intel Core i7 2700K den 24 oktober – dyrare än 2600K

Små, små ledtrådar och en och annan läcka gör gällande att Intel är på väg att introducera en ny toppmodell, vilket kan vara ett direkt svar på den stundande lanseringen av AMD FX-serien.

127

Asrock tar till storsläggan – kallar Gigabytes moderkort "fejk" i annonskampanj

Det är inte bara MSI som kritiserar Gigabytes förhållningssätt till kommande PCI Express 3.0. Asrock passar på ett ge ett tjuvnyp i en ny annonskampanj.

71

Lian Li släpper portföljchassi i aluminium

Taiwanesiska Lian Li är inte främmande för experimentella designer. Nya PC-TU200 är en datorlåda i signaturmaterialet aluminium som liknar en attachéväska.

55

Starkare dollar ger högre priser på minnen

Den svenska kronan försvagas i relation till dollarn, vilket får priserna på framförallt systemminnen att stiga.

94

PNY Geforce GTX 580 XLR8 Liquid Cooled

Slutna vattenkylningspaket behöver inte bara användas till processorn. PNY gör ett Geforce GTX 580 och lånar en välbekant lösning från Asetek. SweClockers går igenom detaljerna.