Nödvändiga verktyg

För SweClockers installationsmetod krävs tre separata verktyg. Undantaget är ifall det finns en färdig ISO-fil från till exempel MSDN, då räcker det med Microsofts egen mjukvara Windows 7 USB/DVD Download Tool.

Imgburn

imgburn.png

Den som har Windows 7 på skiva behöver skapa en ISO-fil av denna för att kunna använda Microsofts USB-verktyg. Ett av de smidigaste programmen för uppgiften är Imgburn där operationen endast kräver ett fåtal musklick.

Gratis nedladdning: Imgburn.com

ISO AVDP Copy

isoavdp.png

Färdiga ISO-filer från till exempel MSDN fungerar direkt i Microsofts USB-verktyg utan några som helst modifikationer. Skivavbilder skapade med Imgburn och andra verktyg kräver dock ytterligare ett steg för att bli kompatibla. Den enklaste metoden är via ett simpelt kommandotolks-verktyg som automatiskt utför de nödvändiga operationerna.

Gratis nedladdning: isoavdpcopy_0.1.zip (Withinwindows.com)

Windows 7 USB/DVD Download Tool

tool.png

Ett av de smidigaste verktygen för att överföra en Windows 7-skiva till USB-minne kommer direkt från Microsoft och heter Windows 7 USB/DVD Download Tool. Mjukvaran i fråga använder en ISO-fil som grund och utför alla nödvändiga operationer för att göra USB-minnet redo för installation.

Gratis nedladdning: Microsoft.com