Nyheter: The Elder Scrolls Online, Minecraft

The Elder Scrolls Online börjar ta form

Den massiva flerspelarsatsningen i Elder Scrolls-serien börjar ta form. Spelstudion Zenimax har släppt ett antal bilder från olika regioner, vilka känns igen av både Skyrim-fantaster och Morrowind-veteraner.

TESOnline1.jpg
TESOnline2.jpg
TESOnline7.jpg
TESOnline10.jpg
TESOnline4.jpg
TESOnline8.jpg
TESOnline13.jpg
TESOnline12.jpg
TESOnline11.jpg
TESOnline3.jpg

Youtube-ikonen Jesse Cox är en av få som fått möjlighet att testa spelet i en tidig alfaversion. I en video berättar han om spelupplevelsen i det nuvarande skicket, samt vad som kan tänkas finnas med i den slutgiltiga produkten.

Spelmekaniken verkar bli väldigt likt utförandet i Skyrim, dock med vissa undantag. Istället för att endast använda musknapparna finns möjligheten att med tangentbordet välja fem stycken färdigheter och besvärjelser - mycket liknande systemet i Diablo III. Till skillnad många andra titlar i kategorin blir det inga klasser, likt tidigare Elder Scrolls-titlar väljs istället diverse färdigheter för att forma karaktären.

Elder Scrolls Online kommer för första gången sedan klassikern Arena tillåta att hjältarna utforskar hela den mystiska spelvärlden Tamriel. Ett par regioner kommer dock att inte vara tillgängliga från start, utan släpps i form av expansioner. Ett lanseringsdatum är ännu inte satt, men spelet förväntas vara klart någon gång under 2013.

Diskutera The Elder Scrolls Online i SweClockers forum

Minecraft - Pretty scary update (1.4.2)

minecraftscary1.jpg

Lagom till årets skräckhögtid kommer nya monster och fina dekorationer till det omåttligt populära byggspelet Minecraft. Uppdateringen ger nya byggklossar som tillåter att fantastiska byggen blir ännu mer detaljrika.

Bland tilläggen finns stenmurar som fungerar liknande dagens staket, ett städ för att namnge och reparera vapen, samt sist men inte minst – blomkrukor. Mer matnyttiga nyheter inkluderar potatis, morötter och pumpapaj.

Allt är dock inte frid och fröjd i Minecraft-land. Nya monster i form av "Wither" och häxor har lagts till, det förstnämnda tänkt som en formidabel motståndare för de allra skickligaste krigarna. För spelare som gillar att ha sällskap från invånarna i världens byar kommer dessutom en ny form av orosmoment. Zombier i spelet kan numera smitta infödingarna, lyckligtvis finns dock ett botemedel för att återställa ordningen.

Den okomprimerade listan med ändringar hittas på officiella nyhetssidan.

Diskutera Minecraft 1.4.2 i SweClockers forum

Borderlands skjuter vidare på Ios

En av höstens stora spelsläpp är Borderlands 2, ett spel med både action, strategi och mängder av vapen. Nu ser det ut som att spelserien får tillökning på Ipad och Iphone.

Likt huvudspelen ska Borderlands Legends ha ett nivåsystem, där erfarenhet gör karaktären starkare och låter användaren välja färdigheter i ett träd. Den stora skillnaden blir det isometriska perspektivet, vilket underlättar för enheternas pekbaserade kontroller.

borderlands-legends-screens-3.jpg
borderlands-legends-screens-1.jpg
borderlands-legends-screens-4.jpg
borderlands-legends-screens-5.jpg
borderlands-legends-screens-2.jpg

With intuitive, touch-based commands and slick UI, Borderlands Legends combines the inventory and skill tree management that gamers already love about the franchise with a layer of strategy that is popular on mobile devices.

Titeln släpps den 31 oktober med ett pris på 4,99 USD (Iphone) respektive 6,99 USD (Ipad), motsvarande cirka 41 kronor respektive 57 kronor inklusive moms.

Originkonto krävs för Wii U

Spelgiganten Electronic Arts uppdaterar sin "Privacy Policy" med ett par intressanta tillägg för höstens satsningar. I dokumentet skrivs det att Wii U-användare kommer behöva skaffa sig ett Origin-konto ifall de vill spela EA-titlar online.

originwiiu.jpg

Vid registrering måste spelare acceptera att mjukvaran samlar in information om mailadress, Mii-karaktär, vännerlista, land, språk och födelsedatum. Liknande implementering av Origin-konton på konsoler finns sedan lanseringen av Battlefield 3 även på Xbox 360 samt Playstation 3.