Lanseringar

RIFT - Storm legion

Rift lanserades under mars 2011 och förutspåddes av många till att bli en "WOW-dödare". Tyvärr har titeln tappat hel del spelare med tiden och från att ha kunnat ståta med 99 spelservrar vid lanseringen finns nu bara 18 servrar kvar.

Utvecklarna Trion Worlds hoppas förvärva fler spelare med expansionen Storm Legion, som lägger till en hel del nytt att utforska i Rift. Bland annat sägs expansionen tredubbla spelvärlden med två nya kontinenter och egna dimensioner för varje spelare. Maximal nivå höjs från tidigare 50 till 60 och varje klass får en ny "själ".

Storm Legion släpptes den 13 november och är ett expansionspaket till spelet Rift. Priset ligger på inklusive moms och finns även att köpa från den officiella webbplatsen.

Diskutera Rift i SweClockers forum

Farmer 2013 - Agricultural Simulator

Simulatorer har alltid varit en populär genre bland PC-spelare. Inom genren är det främst flygsimulatorer som förorsakat entusiasmen att skapa spel där syftet är att utföra uppgifter som för många är dagligt arbete.

Agricultural Simulator tar upp kampen mot Farming simulator om vilket spel som bäst efterliknar vardagen för en bonde. Även om många arbeten utförs för hand så verkar mycket fokus ligga på fordon och utvecklarna lovar att mer än 100 traktorer och tillbehör finns tillgängliga för spelaren att skaffa sig.

Namnet på spelet förklara egentligen allt som förväntas av titeln och den får två tummar upp av Jonas Thörnqvist efter en snabb testkörning på Gamex 2012. Tyvärr stödjer spelet bara en spelare åt gången och saknar ett online-läge, så det blir ingen illegal traktorracing i Farmer 2013.

Rekommenderade systemkrav för titeln ligger på en dubbelkärnig processor på minst 3,0 GHz samt ett grafikkort i klass med GeForce GTS 450. Priset på Farmer 2013 - Agricultural simulator ligger på inklusive moms.

The Sims 3 - Seasons

The Sims-serien fortsätter att spotta ur sig expansioner och tilläggspaket i sedvanlig ordning. Inspiration på många av expansionerna verkar komma från Sims 2, som lanserade många liknande tilläggspaket under sin storhetstid. Denna gång handlar det om årstider och högtider som förknippas med dessa.

seasonspopup1.jpg
seasonspopup3.jpg
seasonspopup2.jpg
seasonpopup4.jpg
seasonpopup5.jpg

Inte helt oväntat kommer vädret i spelet nu att ändra sig från sommar till höst, höst till vinter och slutligen vinter till vår. Högtiderna som spelkaraktärerna kan fira under årstiderna är "Spooky day" under hösten, "Snowflake day" på vintern, "Love day" under våren och till sist firas "Leisure day" någon gång på sommaren.

Självklart följer det även med möbler och dekorativa föremål som passar in i temat, samt nya kläder för varje årstid. Ett någorlunda oväntad tillägg är spelbara utomjordingar som karaktärerna kan gifta sig och skaffa barn med.

Expansionen släpptes den 16 november på Origin och spelaffärer runt om i landet för inklusive moms. Utvecklarna är noga med att poängtera kravet på bas-versionen av The Sims 3 för att kunna spela tillägget.