Nyheter

Steam-statistik från utvecklaren av Beat Hazard

Speltjänsten Steam fortsätter att växa med både användare och finesser. Med över 50 miljoner användare och 6 miljoner spelare aktiva under samma gång är tjänsten onekligen en viktig plattform för spelförsäljning.

Utvecklaren bakom spelet Beat Hazard släpper statistik på hur hans spel har sålt på Steam och hur de årliga reorna påverkar försäljningen. I graferna syns det stora spikar som representerar sommar- och vinterreor som speltjänsten har som tradition.

steamchart3.jpg
steamchart2.jpg
steamchart4.jpg

Även grafer som jämför försäljningen gentemot andra plattformar, så som Playstation Network och Ios presenteras. Inom dessa plattformar sjunker graferna stadigt med tiden då intresset för produkten avtar. Reorna på Steam ger konsumenten en chans att få spelet väldigt billigt och placerar produkten på framsidan vilket ger förnyad försäljning, gång på gång.

Detta påvisar att även om spelet säljs för små summor, så sälj det i stora mängder vilket fungerar bättre än den traditionella modellen av att gradvis sänka priset tills produkten helt glöms bort.

Dishonored förvandlas till spelserie

Dishonored är ett spel om valmöjligheter och beslut. Karaktären kan smyga runt fienden, ta ut denne ljudlöst eller göra en spektakulär avrättning, allt på spelarens eget bevåg.

ratswarm.jpg

I can tell you that Dishonored is far exceeding our sales expectations, which is especially cool considering it’s new IP facing a host of well-established franchises this quarter – So, we’re very pleased and appreciate all the fans that have supported Dishonored and Arkane. We clearly have a new franchise.

Bethesda avslöjade i en intervju med Destructoid att titeln säljer mer än väntat. Försäljningen på både Steam och i spelbutiker har varit högre än företaget väntade sig och Bethesda funderar på att fortsätta med Dishonored i framtiden.

Diskutera Dishonored i SweClockers forum

Namninsamling om Grand Theft Auto V till PC

Det står fortfarande väldigt oklart om namninsamlingar på nätet någonsin fungerat som de var tänkta, men en grupp personer satsar på den lilla chansen och skapade en insamling för att få Grand Theft Auto V till PC.

gtapetition.jpg

Listan med namn har nått sitt mål på hundratusen signaturer och skaparen förbereder sig för att skicka listan till spelutvecklarna Rockstar. Det går dock fortfarande att visa sitt stöd och skriva in sitt namn på Change.org.

Diskutera GTA V i SweClockers forum

Radiostationer från GTA i fickan

En del av nöjet i Grand Theft Auto-serien är onekligen de virtuella radiokanalerna som går att lyssna på. Nu har en app för Android släppts som tillåter användaren att lyssna på musiken från serien, som även passar bra under bilkörningar för den autentiska känslan.

gtaradio.jpg

Applikation finns för närvarande bara för Android-enheter och är gratis i Googles Play Store, användarrecensioner verkar dock tyda på att långa buffringstider är att vänta emellanåt.

Diskutera GTA V i SweClockers forum

Framtiden för Minecraft

Minecon, en mässa för Minecraft-entusiaster gick av stapeln i helgen och utvecklar-gänget passade på att diskutera framtida uppdateringar och tankar kring spelet.

Jens Bergensten berättade om kommande versionen 1.5 som fokuserar på Redstone, en mineral som används till att bygga kretsar och andra avancerade funktioner. Rödsten signalen ska kunna ha en variabel styrka, vilket i samband med den nya kondensatorn kan välja hur stark insignal som behövs för blocket ska ge ut en utsignal.

Minecon2.jpg

Fler nyheter kommer i form av speciella spår som slänger ut passagerare från vagnar och en dekteror för soljus. Det sistnämnda skulle kunna ha en funktion likt solpaneler i verkligheten. Även fyrverkerier och nya mineraler i "Nether" är planerade.

Förutom nya block och funktioner spenderar Mojang även mycket tid till att fixa mjukvarubuggar i samband med Redstone, vilket kan förstöra existerande maskiner som utnyttjar dessa för att vara effektiva.

Bergensten tog också tillfället i akt att berätta om framtiden med tillägg från användare. Mojang planerar en hemsida där dessa tilläggspaket kan laddas ner gratis av alla användare. Stöd för högre upplösning på texturpaket och en Open-source lansering är även tänkta att komma.

Själva 1.5-uppdateringen har ett planerat lanseringsdatum på januari 2013 och Mojang utlovar att uppdateringar ska hädanefter komma med 2 månaders mellanrum.

Diskutera Minecraft i SweClockers forum

Spela Battlefield med SweClockers

Med start lördag 1 december laddar SweClockers spelentusiaster bössorna och invaderar slagfälten i Battlefield-serien. Evenemanget besöker flera titlar från Battlefield 1942 och framåt, med en hel rad servrar tillgängliga till och med torsdag.

bf2.jpg

På agendan står inte bara nostalgispelande av rang, planerna innefattar även flera tävlingar och tät röstkommunikation över Mumble. Med andra ord, dags att leta fram gamla skivor och ladda upp för en riktig slagfältsvecka!

Mer information om Battlefield Week