Nyheter

Nya bilder från Tomb Raider

Tomb Raider släpptes till PC, Playstation och Sega Saturn under 1996 och blev genast en stor hit i spelvärlden. Spelet hjälpte lägga grunderna för skjutspel i tredjeperson och Lara Croft är ett namn som många känner igen.

Nu finns även de äldsta titlarna Tomb Raider, Tomb Raider II och Tomb Raider III på speltjänsten Steam för alla som vill ha en dos av nostalgi. Perfekt tidsfördriv innan den senaste titeln i spelserien hamnar på hyllorna. Crystal Dynamics och Square Enix planerar att starta om serien och namnger titeln helt enkelt "Tomb Raider".

tombraider5.jpeg
tombraider2.jpeg
tombraider1.jpeg
tombraider3.jpeg
tombraider7.jpeg
tombraider10.jpeg
tombraider8.jpeg
tombraider11.jpeg
tombraider6.jpeg

Nyligen släpptes ett stort antal bilder från spelet vilket ger en tydlig ton av ett mer modernt spel med smyg-mekanik. Av bilderna att döma ser det fortfarande ut som att mystiken av antika gravplatser finns kvar.

Tomb Raider har ett planerat släppdatum den 5 mars 2013 för PC, Xbox 360 och Playstation 3. Likt traditionen är spelet gjort för en spelare och inget flerspelarläge är planerat.

Battlefield: Aftermath för Premium-användare

Användare med Premium-konto kan spela sig varma på det senaste tilläggspaketet till Battlefield 3 kallat Aftermath. Denna gång handlar det om jordbävningsdrabbade miljöer vilket ger en hel del variation i kartdesignerna.

Nya vapen och uppdrag medföljer vid sidan om de fyra nya kartorna och ett helt nytt spelläge. I Scavenge gäller det att hitta sina vapen istället för att börja med dessa, vilket ger en ny dynamik i spelandet.

bfaftermath.jpg

Samtidigt släppte utvecklarna DICE en ny uppdatering som tillåter serveradministratörer att ha större frihet över spelläget Gun Master. De nya inställningarna tillåter att köra igenom läget omvänt, bara med tunga vapen, lättviktsvapen, pistoler, prickskyttegevär eller att basera vilka vapen som finns tillgängliga beroende på regionerna USA, Ryssland och Europa.

Diskutera Battlefield i SweClockers forum

EVE Online: Retribution

Eve Online är kanske den mest massiva av massiva online-spel med universum som spelplan. Redan 2003 lanserades titeln och uppdateringar ramlar fortfarande in titt som tätt.

Expansionen Retribution fokuserar på att låta spelare betala för sina illgärningar i den virtuella galaxen. Även om detta redan förekom i viss mån så har nu utvecklarna lagt in ett officiellt system för att sätta ett pris på en spelares huvud.

Även nya skepp och en stor mängd förbättringar och fixar får en plats i expansionen som redan nu är tillgänglig för äventyrare i spelet. Hela listan på ändringar går att läsa på den officiella webbplatsen.

Diskutera EVE Online i SweClockers forum

Professionell LOL-spelare avstängd för dåligt uppförande

Många anser att spelarna inom "multiplayer online battle arena" (MOBA), en genre där exempelvis DOTA, LOL och HON platsar, är fientligare och mer ohjälpsamma än någonsin. Utvecklarna Riot Games gör dock sitt bästa för att putsa upp det skamfilade ryktet.

leagueoflegends.jpg

I ett tillkännagivande på det officiella League of Legends-forumet beklagar sig utvecklarna för att de är tvungna att stänga av den professionella spelaren IWillDominate för att ha kontinuerligt brutit mot trivselreglerna.

Riot Games påpekar dock att han vid flera tillfälle fått varningar om sitt uppförande och att inget annan professionell spelare är i närheten av nivån trakasserier som IWillDominate uppnått. Utvecklarna såg ingen annan utväg än att stänga av spelaren från att spela i League of Legends-turneringar under ett år. Samtliga av hans existerande konton har dessutom blivit permanent avstängda.

Riot hoppas nu spelarna blir varse om nolltoleransen av trakasserier och dåligt uppförande och även att professionella spelare inte slipper undan.

Diskutera League of Legends i SweClockers forum

Warhammer-spel från Creative Assembly

Total War utvecklarna Creative Assembly har nyligen fått rättigheterna till att skapa ett spel i Warhammer-universumet. THQ har dock påpekat att de fortfarande äger licensen till Warhammer 40k vilket betyder att denna kommer att fokusera på fantasy-delen.

warhammer.jpg

We’ll be doing the Warhammer universe justice in a way that has never been attempted before. We’re bringing those 25 years of experience and expertise in extremely high-scoring games to bear, delivering a Warhammer experience that videogamers will absolutely love.

En talesperson från utvecklarna Creative Assembly menar att deras 25 år av expertis kommer att leverera ett spel som Warhammer-entusiaster kommer att älska. Inget vidare info har släppts om titeln i dagsläget förutom att spelet släpps någon gång "efter 2013", men nya lir i Warhammers gigantiska värld är alltid välkommet.

Diskutera Warhammer i SweClockers forum

Pro Gamer Simulator

Veckans tidsfördriv kommer i form av Pro Gamer Simulator. Som titeln avslöjar går det ut på att spela spel och för varje spel som klaras av får spelaren en summa pengar.

ProGamer.jpg

Pengarna kan i sin tur användas för uppgraderingar via telefonen som bättre stolar, bättre skärm och mat. Alla medför egna bonusar, bättre stolar ger längre speltid, bättre skärmar ger förutom större bild, mer poäng i spelen och mat ger spelaren ett extra liv i spelen som körs.

Spelet går att spela gratis i valfri webbläsare på den officiella webbplatsen.