Lanseringar

Ace of Spades blandar Minecraft med bomber och granater

Snygg grafik och påkostade effekter i all ära, men ibland är simpla former och enkla texturer rätt medicin för jobbet. Minecraft banade väg för kub-baserade spel och sedan dess har många fler följt i dess spår. Nu är det dags för ytterligare ett.

Ace of Spades blandar kreativa byggen med vapen och förstörelse. Det hela går ut på att skapa slagfält och slåss mot andra spelare. Kreationerna förvandlas till konfetti av explosioner och kulregn. Sedan är det bara att bygga nytt och börja om.

Spelet innehåller fyra spelarklasser och fem spellägen för mer variation. Upp till 32 spelare kan slåss om kontrollen av ett territorium. Det går dessutom att kriga mot zombier eller bara ha ihjäl varandra i klassisk dödsmatch.

Systemkraven är ett grafikkort i klass med Geforce 8800, en processor med 2 GHz klockfrekvens samt 200 MB lagringsutrumme. Ace of Spades finns att köpa på Steam och kostar 7,99 euro – runt 70 kronor inklusive moms.

Hawken i öppen beta

Den inslumrade Mech-genren får nytt liv i form av Hawken, som nu släpps som öppen beta. Det gör det möjligt för vem som helst att hoppa in i närmaste robot och röja loss redan innan den officiella lanseringen.

I vanlig ordning handlar Mech-genren om att bli pilot och styra gigantiska stridsrobotar. Speltypen fick ett uppsving av Mechwarrior: Online, men nykomlingen Hawken utmanar med snäppet snabbare och "arkadigare" spelstil för ännu mer action.

Hawken-Screenshot.jpg

Hawken är ett "free to play"-spel där spelaren tillåts skräddarsy sina farkoster för att passa varje spelstil. Spenderas en längre tid med samma robot låses det upp bonusar som bidrar till att göra stridsfordonet mer personligt. Uppgraderingar och andra finesser kommer gå att köpa till.

Hawken är utvecklad av Adhesive Games använder Unreal Engine 3. Systemkravet är ett Geforce GTX 460, Radeon HD 6850 eller bättre samt en dubbelkärnig processor på 3,0 GHz. Allt som behövs för att spela finns på den officiella webbplatsen.

Diskutera Hawken i SweClockers forum