Lanseringar: The Walking Dead: Survival Instinct

The Walking Dead: Survival Instinct

Egenskap

Värde

Titel

The Walking Dead: Survival Instinct

Lanseringsdatum

2013-03-22

Plattform

Windows, Xbox 360, Playstation 3, Wii U

Spellägen

Enspelarläge

Utgivare/Utvecklare

Activision/Terminal Reality Inc.

Genre

FPS/Shooter/Skräck

DirectX-version

9.0c

Systemkrav (min)

  • Windows XP SP3, Windows Vista, Windows 7, Windows 8

  • Intel Core 2 Duo E4400 2,0 GHz , AMD Athlon 64 X2 4000+ 2,0 GHz

  • AMD Radeon HD 4670, Nvidia Geforce 8800 GT

  • 2 GB RAM

TV-serien The Walking Dead, baserad på serietidningen av samma namn, gjorde dundersuccé bland tittare världen över och spelstudion Telltale Games var snabba på att återskapa känslan i en serie äventyrsspel. Denna gång handlar det dock om ett nytt The Walking Dead-spel från utvecklarna Terminal Reality och utgivaren Activision.

The Walking Dead: Survival Instinct utspelar sig till skillnad från tidigare spel inom den fiktiva världen i förstapersonsperspektiv. I titeln tar sig spelaren an rollen som Daryl Dixon, känd från TV-serien, som tillsammans med sin bror Merle försöker överleva zombieapokalypsen.

Handlingen utspelar sig innan TV-serien och tar vid i begynnelsen av epidemin. Utvecklarna skyltar stort med att rösterna är inspelade av de riktiga skådespelarna för att ge en autentisk "Walking Dead-upplevelse".

wdsi_screenshot-15.jpg

Terminal Reality har lagt fokus på att spelet inte ska kännas som en zombie-slaktare, utan att slåss med zombies ska vara något spelaren undviker. Finesser som att de vandrande döda hör ljud och kan lukta sig till karaktären ska tvinga fram strategiskt tänkande av spelarna.

I spelet går det även att alliera sig med en mängd andra överlevare som kan skickas på separata uppdrag, som att skaffa mat eller annat material. Dessa karaktärer kan utrustas med olika vapen och kan också hjälpa till med huvuduppdrag.

The Walking Dead: Survival Instinct går att köpa via speltjänsten Steam för 49,99 euro, motsvarande cirka 450 kronor inklusive moms.