Lanseringar: Defiance, Cities in Motion 2

Defiance

Egenskap

Värde

Titel

Defiance

Lanseringsdatum

2013-04-02

Plattform

Windows, Xbox 360, Playstation 3

Spellägen

Flerspelarläge

Utgivare/Utvecklare

Trion Worlds

Genre

MMO/Rollspel/Shooter

DirectX-version

9.0c

Systemkrav (Rek)

  • Windows 7

  • Intel Core i5 2,4 GHz eller motsvarande från AMD

  • Nvidia Geforce GTS 250, ATI Radeon HD 4750

  • 4 GB RAM

Spelhuset Trion Worlds har inte många spel i sin portfolio, utan stoltserar med det massiva online-liret: Rift. Nu har utvecklarna skapat ett nytt spel inom genren och har den här gången samarbetet med den amerikanska TV-kanalen Syfy.

Defiance är titeln på både spelet och en TV-serie inom samma fiktiva värld, där handlingarna i respektive medium påverkar varandra. Handlingen utspelar sig i San Francisco 35 år in i framtiden.

Defiance2.jpg

Själva titeln är en massiv flerspelarskjutare där användare tar kontroll över antingen en människa eller utomjording, med många alternativ för att skräddarsy utseendet. Spelet körs i perspektivet av en tredjeperson och saknar ett traditionellt klasssystem.

Ett stort fokus har lagts på den mängden vapen, allt från pistoler till raketgevär, och möjligheten att skräddarsy dessa efter eget behov. Titeln innehar även ett färdighetsträd där spelare kan ytterligare anpassa karaktären efter spelstilen.

Defiance lanserades samtidigt på PC, Xbox 360 och Playstation 3 den 2 april och har en engångskostnad på 49,99 euro – motsvarande cirka 450 kronor inklusive moms. Titeln innehåller dock mikrotransaktioner i avsaknad av en månadskostnad. TV-serien börjar sändas den 15 april i USA på kanalen Syfy.

Cities in Motion 2

Egenskap

Värde

Titel

Cities in Motion 2

Lanseringsdatum

2013-04-02

Plattform

Windows, Mac

Spellägen

Enspelarläge, Samarbetsläge, Flerspelarläge

Utgivare/Utvecklare

Paradox Interactive/Colossal Order Ltd.

Genre

Simulering

DirectX-version

9.0

Systemkrav (Rek)

  • Windows 7, Windows 8 eller OS X Leopard 10.6.3

  • Fyrkärnig processor på 3,0 GHz

  • Nvidia GeForce GTX 460, AMD Radeon HD 6850

  • 4 GB RAM

Svenska Paradox Interactive och de finska spelutvecklarna Colossal Order släpper en uppföljare till Cities in Motion, som fick det senaste tilläggspaket i november 2012. Nu utlovas nya finesser och ett flerspelarläge över olika plattformar.

I Cities in Motion 2 ligger fokus på att förvalta ett transportföretag inom flera olika städer. Allt från bussar och spårvagnar till färjor och tåg används för att få städerna att växa, samt håva in mängder med pengar.

CitiesInMotion2-2.jpg

Uppföljaren lägger till finesser som dynamiska städer, dygnscykler, tidtabeller och sist men inte minst ett flerspelarläge. Det går att spela tillsammans eller mot personer på både Windows och OS X, oavsett vilken plattform som spelaren sitter vid.

Cities in Motion 2 lanserades den 2 april och finns tillgänglig för Windows och OS X via speltjänsten Steam för 19,99 euro – motsvarande cirka 200 kronor inklusive moms.