Tidigare i maj aviserade AMD att Radeon 300-serien fanns tillgänglig för OEM och bekräftade samtidigt att det handlade om omdöpta grafikkort. Detta har fått många att spekulera i att serien enbart är ämnad färdigbyggda system, medan fler nyheter är att vänta till lanseringen för detaljhandeln och hemmabyggare.

Kort innan lanseringen i juni publicerar Asus produktnamnen för fem grafikkort ur Radeon 300-serien på företagets egna forum. Av allt att döma stämmer uppgifterna med vad som tidigare publicerats för OEM-tillverkare, vilket är ännu en indikation om att AMD:s kommande serie i stora delar blir omdöpta modeller.

Först och främst syns ASUS R9390X-DC2-8GD5, där namnet avslöjar att modellen bestyckas med bolagets välrenommerade kylare DirectCU II och 8 GB GDDR5. För själva grafikkortet handlar det om R9 390X, som tros vara R9 290X i ny kostym med högre klockfrekvenser för framförallt videominnet.

Vidare listas Asus Radeon R9 380 och R9 370 enligt semipassiva konceptet Strix, fabriksöverklockning och med 2 GB respektive 4 GB GDDR5. Både namnen och mängden videominne överensstämmer med de uppgifter AMD tidigare publicerat om respektive modell för OEM. Det här pekar mot att R9 380 är nuvarande R9 285 "Tonga" medan R9 370 är forna HD 7850 "Pitcairn".

De sista två modellerna är Asus Radeon R7 360 och R7 360X, som båda kommer med 2 GB GDDR5. Endast den sistnämnda får dock en mer påkostad kylare (DC2) och fabriksöverklockning medan den första av allt att döma blir en billigare variant utan nämnvärda mervärden.

Intressant för det Radeon R7 360 Asus listar är att suffixet skiljer från det R9 360 AMD erbjuder OEM. Det här skulle kunna innebära att det finns vissa skillnader mellan modellerna. Sannolikt är dock att de i stort är desamma med få eller inga egentliga undantag och att de bygger på grafikprocessorn Bonaire.

Lanseringen av Radeon 300-serien tros äga rum i juni månad, antingen redan nästa vecka på Computex Taipei eller kort därefter på spelmässan E3.

Källa: Wccftech.