Alltmer strömsnåla komponenter öppnar upp allt mindre formfaktorer, som för den delen inte behöver innebära undermålig prestanda. Det tydligaste exemplet på det här är Intel Core M, en processorserie med ynka 4,5 W TDP som gör det möjligt att erbjuda Core-klassad prestanda i passivt kylda utföranden.

Intels processorfamilj är huvudnumret när ECS gör en ny variant av minidatorn Liva. Kommande Liva Core kommer utrustad med Intel Core M-5Y10c, vilken huserar två kärnor i 800 MHz med det maximala turboläget 2,0 GHz. Till detta hör grafikdelen HD Graphics 5300 med ett dynamiskt spann på 300–800 MHz.

Som sig bör ackompanjeras processorn av 4 GB DDR3L-minne som standard och för lagring handlar det om SSD-lagring på 120 GB. SSD-enheten ansluts via den komprimerade anslutningen M.2, vilket skulle kunna betyda att ECS avser sälja en barebone-variant där användaren själv kan installera valfri lagringsenhet.

För datorn handlar det om en nätt skapelse på 136 x 84 x 38 millimeter, vilket är i samma region som den svagare Bay Trail-baserade Liva X. Sett till anslutningar återfinns två HDMI, fyra USB 3.0, en Gigabit Ethernet, en Micro SD-kortläsare och en 3,5 mm-ingång för ljud-in/-ut. För trådlöst märks 802.11ac och Bluetooth 4.0.

ECS Liva Core introduceras under årets Computex i början av juni och ska enligt uppgift till SweClockers hitta ut i svenska butiker under sommaren.

Källa: Fanlesstech