Den som ser fram emot en ny strid på grafikkortsfronten får hålla ut ett tag till. Nvidia lanserar visserligen Geforce GTX 980 Ti redan i början av nästa vecka, men nu står det klart att AMD väljer att avvakta och istället introducera nästa generation Radeon vid ett senare tillfälle.

Trots att flera av AMD:s viktigaste partnertillverkare är baserade i Taiwan kommer dessa inte att få tillåtelse att introducera några nya grafikkort i Radeon 300-serien på datormässan Computex Taipei, som inleds den 1 juni.

Även om tillverkarna hoppats på att åtminstone få visa upp någon enstaka modell är det nu "definitivt stopp" för alla slags presentationer, uppger källor till SweClockers. Istället sker lanseringen ett par veckor senare på ett särskilt evenemang i samband med spelmässan E3 2015.

Evenemanget ifråga heter PC Gaming Show och hålls den 16 juni på Belasco Theater i Los Angeles. Bland deltagarna nämns Arenanet, Blizzard, Bohemia, CCP Games, Cloud Imperium, Creative Assembly, Paradox och Square Enix. Att AMD uteslutande samlar spelutvecklare antyder om att tyngdpunkten inte hamnar på tekniska detaljer i hårdvaran utan snarare på möjligheterna i spel.