Med bara några enstaka undantag vägrar Nvidia att låta partnertillverkarna släppa skräddarsydda grafikkort baserade på flaggskeppen i Titan-serien, sannolikt därför att värstingarna i första hand är till för att att stärka det egna varumärket. Nu får däremot Zotac möjlighet att stjäla en del uppmärksamhet med en egendesignad Geforce GTX Titan X.

Det nya grafikkortet heter Zotac Geforce GTX Titan X Arcticstorm och innehåller kylaren Icestorm med både tre fläktar och inbyggt vattenblock. Det ger en viss valfrihet eftersom det går att ansluta modellen till ett befintligt vattensystem samtidigt som det även kan kylas med enbart luft. Fläktarna förblir avstängda när vatten flödar i blocket och även när grafikprocessorn är svalare än 65 °C.

I vanlig ordning bygger nykomlingen på grafikprocessorn GM200 med 3 072 CUDA-kärnor och 12 GB minne på 384-bitars minnesbuss. Zotac trimmar grafikprocessorns klockfrekvenser till 1 026 och 1 114 MHz vid base respektive boost och lämnar minnesfrekvensen orörd vid 7,0 GHz GDDR5.

Det nya grafikkortet ska lanseras på datormässan Computex 2015 i början av nästa vecka. Några prisuppgifter är ännu inte kända.