Det går sisådär med AMD:s utveckling av nya drivrutiner. Det är dock inte mjukvaran i sig som får Radeon-ägarnas känslor att svalla utan det faktum att AMD inte tycks hinna med att utveckla nya versioner i samma takt som konkurrenten Nvidia. Nu släpps däremot en ny drivrutin för ett par av vårens mest uppmärksammade speltitlar.

Den nya drivrutinen Catalyst 15.5 Beta innehåller uteslutande nyheter för den som spelar The Witcher 3: Wild Hunt eller Project Cars med Radeon R9 eller R7, vilket antyder om att den nya mjukvaran i huvudsak är avsedd för den senaste generationens grafikkort i Radeon 200-serien.

Löftet är upp till 10 respektive 17 procent bättre prestanda i The Witcher 3 och Project Cars med en ensam grafikprocessor. Den som använder flera grafikkort i Crossfire kan dessutom ta del av en ny profil för The Witcher 3.

AMD råder dock alla Crossfire-användare att inaktivera anti-aliasing i spelets inställningar för post-processing och förvarnar om att det kan uppstå problem med fladdrande bild. Beskedet är att den som drabbas av det sistnämnda bör stanna vid ett ensamt grafikkort till nya uppdateringar anländer.

Ett liknande problem återfinns även i Project Cars, där AMD avråder Crossfire-användare från att välja kantutjämningen DS2M eftersom det kan orsaka grafikfel. Tillsvidare är lösningen på problemet att istället byta till en annan kantutjämningsmetod.

Catalyst 15.5 Beta passar till Windows 7 och senare i 32- och 64-bitarsutgåva. Mjukvaran kan i vanlig ordning att laddas ned från AMD:s webbplats.