Lockelsen att bygga en vardagsrumsdator för spel blir allt vanligare bland entusiaster, men samtidigt drar sig många för att släpa in tornchassit bredvid tv-bänken. Lösningen blir istället att vända sig till mer kompakta lösningar, där Fractal Dasign nu lanserar en chassimodell de tror passar ändamålet perfekt.

Node 202 är ett kompakt chassi i desktopformat med måtten 377 x 82 x 330 mm samt en inre lådvolym på endast 10,2 liter. I framkant återfinns lättåtkomliga anslutningar i form av två USB 3.0-portar samt in- och utgångar för ljud. Chassit kan placeras antingen liggandes eller stående med hjälp av ett medföljande stöd av plast – där det sistnämnda alternativet borgar för bättre ventilation.

Insidan av chassit är uppbyggd kring två kammare där den ena rymmer moderkort i formfaktorn Mini ITX tillsammans med processorkylare med en maximal höjd på 56 mm. På nätaggregatsfronten är det SFX-enheter med längder upp till 130 mm som gäller och den som önskar kan köpa chassit tillsammans med en speciellt framtagen version av Integra 450 W där kabellängderna har kortats ned.

Den andra kammaren är tillägnad grafikkort och sväljer modeller upp till 31 cm. Dessa monteras liggande med hjälp av en medföljande riser-brygga samtidigt som de kan plocka in luft genom två tilltagna ventilationsöppningar i chassits botten. Lagringsmässigt finns det plats för totalt två 2,5-tumsenheter i framkant.

Node 202 väntas rullas ut i handeln under sommaren med ett rekommenderat pris på 899 kronor för bara chassit samt 1 499 kronor i paket tillsammans med ett nätaggregat på 450 W med 80 Plus Bronze-certifiering.

► Läs alla artiklar från #computex-2015