En av de största nyheterna från E3 2015 är att Microsoft uppfyller en av de mest efterfrågade funktionerna för Xbox One, nämligen bakåtkompatibilitet med spel från Xbox 360. Det här fick givetvis många att ställa fråga huruvida detta är en funktion Sony kan tänkas införa i Playstation 4.

I en intervju med Eurogamer berättar Sony-chefen Shuhei Yoshida att Microsofts besked var överraskande och att han inte trodde den typen av emulering var möjlig. Samtidigt ställer sig Yoshida frågande kring om alla Xbox 360-spel på sikt kommer kunna spelas på Xbox One.

PS3 is such a unique architecture, and some games made use of SPUs very well. It's going to be super challenging to do so. I never say never, but we have no plans.

Vid frågan om Sony kommer kontra Microsofts senaste drag är svaret att det i dagsläget inte finns några sådana planer och att det skulle vara en stor utmaning, vilket tillskrivs svårigheter med att emulera den unika arkitektur som används av Playstation 3 med den hårdvara som finns i Playstation 4.

Svårigheterna att emulera speltitlar mellan olika plattformar är sannolikt en av många orsaker till varför Sony arbetar på Playstation Now, som kommer möjliggöra strömning av spel från Playstation, Playstation 2 och Playstation 3.