Under veckan släppte Rocksteady den senaste inkarnationen av Batman, som på det stora hela fått bra omdömen av media och gamers – i alla fall för Playstation 4 och Xbox One. För PC/Windows kan spelet kort beskrivas som en katastrof, med allt från dålig prestanda till frysningar och saknade grafikeffekter.

Problemen ringas in till att en extern studio, och inte Rocksteady, skött portningen av Batman: Arkham Knight till PC/Windows. Istället har det arbetet gjorts av en mindre grupp om tolv individer på Iron Galaxy Studios, som framförallt utvecklat spel för förra generationens spelkonsoler och Apples mobila operativsystem IOS. Samma studio hjälpte även till vid utvecklingen av Batman: Arkham Origins, som också drogs med prestandaproblem på PC vid lansering.

We want to apologize to those of you who are experiencing performance issues with Batman: Arkham Knight on PC. We take these issues very seriously and have therefore decided to suspend future game sales of the PC version while we work to address these issues to satisfy our quality standards.

Problem med spelen bedöms som så allvarliga att utgivaren Warner Bros Games nu upphör med försäljningen till PC, med löftet om att komma tillrätta och åtgärda problemen till en framtida återlansering. Säljstoppet innefattar inte versionerna för Xbox One och Playstation 4.

Berörda kunder som inte vill vänta på att problemen åtgärdas utan vill ha pengarna tillbaka hänvisas till den butik där köpet gjorts. För den som inhandlat spelet digitalt på Steam gäller deras nya policy, medan Green Man Gaming i ett officiellt blogginlägg lovar godkänna alla returförfrågningar.