En sak som är gemensamt för AMD:s senaste flaggskepp Radeon R9 Fury X och Nvidias GTX Titan-modeller är att partnertillverkare inte tillåts ta fram egna varianter. Det här går så långt att de inte ens får sätta på klistermärken på grafikkorten för att sätta en egen prägel.

AMD har istället valt att gör grafikkortet anpassningsbart för slutanvändare, som på bolagets officiella webbplats uppmuntras att skruva bort frontpanelen och skapa en egen. För ändamålet har AMD släppt en 3D-modell för utskrift med, men den som saknar tillgång till 3D-skrivare kan givetvis ta till mer traditionella medel.

All form av modifiering innebär vissa risker, varför AMD samtidigt varnar för att inte ta bort frontpanelen när grafikkortet är installerat eller i ett aktivt system. Bolaget rekommenderar också en ren och ESD-skyddad arbetsyta samt att användare inte skruvar åt skruvarna för hårt vid återmontering.

Avslutningsvis påpekar AMD att eventuella skador som sker i samband med ett byte inte täcks av garantin. Bolaget kommer inte heller att erbjuda eller ersätta borttappade eller skadade frontpaneler.