Den 14 juli är det dags för Radeon R9 Fury att göra entré. Grafikkortet bygger kring en något avskalad variant av grafikkretsen Fiji, vilket gör att det prestandamässigt väntas ligga strax bakom R9 Fury X. Det som gör att många ändå ser fram emot modellen är ett lägre pris och att partnertillverkare får fria händer.

Nu listas en av de första modellerna hos den tyska återförsäljaren Computer PC Shop. Det handlar om en variant från Asus med beteckningen Strix, vilket innebär semipassiv kylning där fläktarna är avstängd under ett utsatt temperaturmål. Till detta hör bolagets senaste prestandakylare DirectCU III.

Den nya kylaren från Asus har tre 100 mm-fläktar, vilka kyler en massiv kylfläns i aluminium med fem värmeledningsrör. Två av dessa är extra tjocka och kallas för "mega heatpipes" med en diameter på 10 millimeter. Förutsatt att kyllösningen är identisk den på Geforce GTX 980 Ti bör även R9 Fury Strix ta upp två kortplatser.

Asus Radeon R9 Fury Strix listas för 623,90 euro, motsvarande 5 850 kronor med tysk moms (19 procent) eller 6 150 kronor med 25 procent i Sverige.

Källa: Eteknix.