I snart ett år har Microsoft haft en öppen utveckling av Windows 10, med insamling av feedback från användare världen över. Nu släpps ännu en ny version för testare och den här gången kan det handla om den slutgiltiga inför lanseringen den 29 juli.

Enligt uppgift till The Verge är det den senaste versionen, Build 10240, som valts ut av Microsoft för att nå statusen Release to Manufacturing (RTM). Det innebär att det är den versionen som ska skickas ut till tillverkare, som kan börja förinstallera datorer med Windows 10 för konsumentmarknaden.

Förutom detta innebär Build 10240 framförallt två stora förändringar. Den första är att vattenstämpeln med versionnummer i det nedre högra hörnet av skrivbordet är borta. Det andra är att framtida "builds" framöver enbart kommer finnas tillgängliga via Windows Update.

Därtill slår Microsoft ett slag för den nya webbläsaren Edge, som optimerats och enligt egen utsago ska slå både Chrome och Safari i Javascript-baserade tester med allt från 11 till 137 procent.