Sommarens stora händelser på hårdvarufronten kan kort och gott sammanfattas med grafikkort i entusiastklassen. Komponentjätten Gigabyte passade därför på att avbryta semestern med en tävling på SweClockers, där medlemmarna genom att hitta på en ny funktion för framtida modeller fick chansen att vinna ett Geforce GTX 980 Ti Gaming för 7 990 kronor.

Tävlingsvinnare

Medlem

Bidrag

TubularBoy

Jag tycker att modulära kyllösningar vore något att se i framtiden. Grafikkortet kommer med en kopparbas monterad över kärnan och minnen, sen kan man välja mellan vattenkylning, heatpipe med fläktlösningar eller en kombination av båda som skruvas fast på blocket. På så sätt får man ett modulärt kylpaket som kan passa på ett flertal modeller och utan att man behöver oroa sig över att skada elektroniken vid montering.

Modulära designer och valfrihet är en het trend bland entusiaster. Med förslaget om en grundläggande kopparbas över viktiga komponenter och traditionell luftkylning eller vattenlösning som tillval, utser en enig jury medlemmen TubularBoy till vinnare av Gigabytes senaste värstingmodell. Ett stort grattis önskar SweClockers!

Vinnarna kontaktas via forumets interna system för privata meddelanden (PM) och har två veckor på sig att svara på meddelandet, i annat fall utses nya vinnare.