Det är bara drygt en vecka kvar till lanseringen av Intels nya processorer i familjen Skylake. Denna gång handlar det inte om en vanlig krympning utan om en alldeles färsk processorarkitektur tillsammans med en helt ny plattform för övergången till minnesstandarden DDR4. I SweClockers forum planerar redan många för en vältajmad uppgradering.

Nu framkommer det att Intel inte lyckas möta efterfrågan. Enligt återförsäljaren Webhallen kommer de inledande leveranserna av Skylake-baserade processorer endast att räcka ett par dagar. Några ytterligare sändningar är ännu inte bekräftade, vilket kan tyda på att det dröjer innan lagerhyllorna fylls på nytt.

– Vi har ett mindre antal processorer och moderkort på ingång. De bekräftade leveranserna kommer inte räcka en hel vecka, snarare några enstaka dagar. Tyvärr ser det även ut som att de för våra datorserier mest intressanta moderkorten dröjer ytterligare ungefär en månad, säger Webhallens marknadsdirektör Anton Nilsson.

Fler vittnar om att Intels nya processorer är en bristvara. Taiwanesiska tillverkare uppger att det inte ens finns tillräckligt många exemplar för att kunna utrusta alla recensenter med kompletta plattformar, vilket sannolikt kommer att begränsa tillgången på tester av framförallt moderkort.

– Rent krasst skulle Intel lika gärna kunna skjuta på lanseringen en månad. AMD står knappast och lurar runt hörnet med en utmanare, tillägger Anton Nilsson.

Intel Core i7-6700K och Core i5-6600K "Skylake" tillsammans med moderkort baserade på styrkretsen Intel Z170 introduceras den 5 augusti.