Att kombinera påkostade komponenter med en pressad prislapp är Oneplus recept för att fånga entusiasternas intresse och utmana de etablerade mobiljättarna. Nu introduceras den andra generationen av den välkända telefonen med samma namn. Utformningen av Oneplus 2 sägs baseras på önskemålen från trogna användare.

I Oneplus 2 innehåller flera nyheter. Först och främst utrustas telefonen med fingeravtrycksläsare och den nya vändbara USB-kontakten Type-C för dataöverföring och batteriladdning. Samtidigt uppgraderas plattformen till Qualcomm Snapdragon 810 v2.1 1,8 GHz med 4 GB alternativt 3 GB LPPDR4-minne, beroende på utgåva.

Fler detaljer är ett batteri på 3 300 mAh, plats för dubbla simkort (4G/LTE) samt kameror bak och fram på 13 respektive 5 megapixel. Skärmstorleken och upplösningen stannar precis som väntat kvar på 5,5 tum och 1 920 x 1 080 pixlar.

Samtidigt introducerar Oneplus även det nya Android-baserade operativsystemet OxygenOS. Mjukvaran är enligt utvecklarna fylld av anpassningsmöjligheter och helt fristående från tidigare Cyanogen, som stod till grund för första generationen.

Oneplus 2 finns i två modeller med varierande mängd lagringsutrymme och primärminne. Telefonen med 16 GB lagring och 3 GB primärminne kostar 3 199 kronor medan steget till 64 och 4 GB höjer priset till 3 799 kronor.

Säljstarten inleds den 11 augusti i Europa, USA, Indien och Kina. Precis som tidigare säljs telefonen inte i vanliga butiker utan via ett system för inbjudningar, något som enligt tillverkaren eliminerar behovet av dyra mellanlager och därmed bidrar till att sänka priset.