Den som minns det cyberdoftande 1990-talet kommer säkert ihåg att det då, liksom nu, inte var särskilt lätt att hitta rätt i datordjungeln. Vid den tiden kostade dock ett högst genomsnittligt datorsystem både en och två månadslöner, vilket gjorde valet och kvalet desto mer smärtsamt. För många entusiaster var en vanlig uppgradering liktydigt med strikt nudeldiet.

Medlemmen Rickard "Joyride" Fredholm vårdar sina gamla värstingdatorer likt släktklenoder och underhåller läsarna i forumet med ett nostalgiskt prestandatest. Legendaren Intel Pentium 60 Hz ställs mot trotjänaren Intel 486DX4 100 MHz och jokern AMD 5x86 133 MHz (Kingston Turbochip), där särskilt den sistnämnda sågs som ett "smartare" alternativ till den ultralyxiga Pentium.

Inte blir det sämre av att Quake, den första riktiga förstapersonsskjutaren med polygongrafik, står till tjänst med prestandasiffror och en av datorerna huserar ett mycket sällsynt grafikkort, närmare bestämt Diamond Edge 3D med Nvidias allra första grafikkrets NV1. Allt detta och mer därtill i den välproducerade videon ovan!