På piraternas motsvarigheter till Netflix, HBO och Viaplay kan vem som ta del av strömmande film och tv-serier utan att betala en enda krona. Under de senaste åren har bland annat Swefilmer retat gallfeber på den svenska medieindustrin genom att verka i någon slags juridisk gråzon, men nu vill polisen sätta stopp för verksamheten.

I en video på Youtube berättar administratören Ola Johansson att polisen i början av juli genomförde en husrannsakan i hemmet utanför Göteborg. Han anhölls och fick sitta inlåst i flera dagar medan polisen beslagtog datorer och annat material, däribland konton hos hostingleverantörer i Ryssland och Swefilmers gruppsida på Facebook.

– Den 8 juli gör polisen en husrannsakan och jag blir av med min dator, mobil och lite mer saker. Jag fick sitta inne på häktet i 90 timmar från onsdagen den åttonde till lördagen den elfte, uppger Ola Johansson i videon.

Under denna period försvann Swefilmer från nätet, något som bland annat orsakade en smärre storm på Twitter. Nu är sajten tillbaka igen, men efter tillslaget beslutar ägarna att ändå lägga ned verksamheten. Beskedet är att Swefilmer efter mer än fyra år på nätet stänger för gott fredagen den 31 juli.