Lanseringen av Windows 10 ser ut att bli en välbehövlig framgång för Microsoft, som under det första dygnet registrerade hela 14 miljoner installationer och nu sägs kunna räkna in över 67 miljoner enheter. Att många passar på att uppgradera märks inte minst i SweClockers forum, där en växande skara medlemmar går över till det nya operativsystemet.

I SweClockers besöksstatistik är Windows 10 redan ikapp och förbi föregångaren Windows 8.1. Hela 28 procent av Windows-användarna som besökte webbplatsen i perioden 31 juli till 1 augusti gjorde det med Microsofts senaste operativsystem. Det är fler än både Windows 8 och 8.1, som tillsammans står för cirka 26 procent av läsarna.

Av statistiken att döma uppgraderar användare från både Windows 8.1 och Windows 7, där den sistnämnda fortfarande är herre på täppan med inte långt ifrån hälften av läsarna. På bara en vecka har Windows 7 minskat från 54 till 45 procent medan andelen läsare med Windows 8.1 nära nog halverats från 40 till 24 procent.

Microsofts nya operativsystem Windows 10 lanserades den 29 juli och är en kostnadsfri uppgradering för Windows 7 och 8.1.