På onsdag är det dags för lanseringen av processorfamiljen Intel Skylake. Samtidigt anländer även en uppsjö tillhörande moderkort för nya sockel LGA 1151, vilket får tillverkarna att ta till välbekanta knep för att locka kunder. MSI klämmer till med silverfärgade kretskort och Asus svarar med färgsprakande lysdioder.

Serien Asus Republic of Gamers (ROG) med styrkretsen Intel Z170 uppdateras inte enbart med finesser såsom stöd för DDR4-minne och USB 3.1 "Type-C" utan även programmerbar belysning. Användaren kan liva upp tillvaron genom att välja mellan sex olika färger för den karaktäristiska ROG-logotypen.

Den nya moderkortsserien består av fyra modeller i tre distinkta formfaktorer. Minstingen heter Asus ROG Maximus VIII Gene och är avsedd för Micro ATX. Den får sällskap av Ranger och Hero för ATX medan lyxvarianten Extreme i vanlig ordning kräver den ännu större E-ATX.

Intel Core i7-6700K och Core i5-6600K "Skylake" med tillhörande moderkort baserade på styrkretsen Intel Z170 ska finnas på butikshyllorna den 5 augusti.