Än så länge är de flesta enheter solida "tegelstenar" med så få rörliga delar som bara möjligt, men framtiden ska vara vara desto mer flexibel. Böjbara, vikbara och till och med ihoprullbara skärmar är ett ständigt återkommande tema. Samtidigt finns det fler produkter som skulle kunna komprimeras till behändigare format.

The goal was to create a product that could add more value to LG smartphones and tablets at the same time offering a unique design proposition that hadn't been explored before.

Den koreanska elektronikjätten LG tar konceptet till ett portabelt tangentbord. Vad som kallas för Rolly Keyboard KBB-700 är en modell i slagtålig plast som kan vikas i fyra delar och rullas ihop till en sticka för att få lättare få plats i exempelvis en väskficka.

Till skillnad från andra mobiltangentbord gör LG extra plats för fingertopparna. Likt ett normalt tangentbord erbjuder Rolly Keyboard en key pitch, det vill säga avståndet mellan knapparnas mittpunkt, på 17 millimeter. Det kan jämföras med 18 millimeter i traditionella modeller för skrivbordet.

Slutligen framkommer det att den vikbara modellen kan vara ansluten och växla mellan två enheter samtidigt via Bluetooth 3.0 och att ett AAA-batteri ska bjuda på ungefär en månads drifttid. LG Rolly Keyboard visas upp på mobilmässan IFA 2015 i Berlin den 4–9 september.