Det blir inget Battlefield utan en Battlefront när den svenska spelstudion DICE gör ett första intåg i i Star Wars-universumet. Den som inte har lust att vänta till den officiella lanseringen kommer helt enligt traditionen att få möjlighet att delta i en öppen betatestning, som går av stapeln i början av oktober.

I början av oktober är det fritt fram för alla att delta i den tekniska utvärderingen av Star Wars: Battlefront. Betaversionen tar plats på snöklädda Hoth och ökenplaneten Tattoine. Spelaren kan strida för Imperiet, Rebellerna och även förvandlas till de välkända karaktärerna Darth Vader och Luke Skywalker.

Kartan Walker Assault on Hoth är ett stort slagfält med upp till 40 spelare medan Survival Mission on Tatooine är ett överlevnadsläge, där det gäller att tillsammans med en vän kämpa mot vågor av fiender. Dessutom får alla prova på det ännu okända spelläget Drop Zone.

Den officiella lanseringen av Star Wars: Battlefront äger rum den 17 november, en månad innan filmen The Force Awakens går upp på bio i USA. Plattformarna är PC/Windows, Playstation 4 och Xbox One.