Medan AMD filar på lanseringen av minstingen Radeon R9 Nano ser tillverkaren Powercolor ett tillfälle att gå åt andra hållet och introducera ett nytt grafikkort i jätteformat. Det handlar om en ny inkarnation av värstingmodellen Devil 13, som nu tar steget till 300-serien med grafikprocessorn Grenada (Hawaii).

I Radeon Devil 13 Dual Core 390 används inte bara en utan två grafikprocessorer med sammanlagt 5 120 beräkningsenheter och 16 GB minne på två 512-bitars minnesbussar. Grafikprocessorn snurrar i upp till 1 GHz medan minnet stannar på 5,4 GHz GDDR5.

Som namnet antyder återkommer kylaren Devil 13 med tre 90 mm-fläktar och tio värmeledningsrör, som sammanlagt tar upp tre kortplatser. Därutöver återfinns inte mindre än fyra 8-pinskontakter för strömförsörjningen, vilket medger ett totalt effektuttag på hela 675 W.

För att krydda erbjudandet kommer grafikkortet i en påkostad förpackning tillsammans med spelmusen Razer Ouroboros till ett värde av 999 kronor inklusive moms. Det rekommenderade priset är 699 euro eller motsvarande 6 600 kronor, men det är fortfarande oklart om grafikkortet dyker upp hos svenska återförsäljare.