Medan många utvecklare redan experimenterar med de senaste VR-glasögonen får vanliga användare snällt ställa sig i kö och vänta. I början av nästa år blir det dock ändring på den biten när både Oculus och HTC/Valve introducerar de första konsumentanpassade versionerna av Rift respektive Vive VR.

Till SweClockers uppger nu HTC att Vive VR inte bara introduceras i Sverige utan att svenskar dessutom står först i kö när lanseringen inleds kort efter årsskiftet. Detta eftersom marknadsundersökningar visar att svenskar är särskilt intresserade av PC-spel och snabba med plocka upp ny teknik.

Samtidigt förtydligar HTC:s representanter att den version som nu demonstreras på mässan IFA 2015 i Berlin inte är den slutgiltiga utan att konsumentmodellen kommer att innehålla ett flertal nyheter. Det talas bland annat om ny design för såväl glasögonen som de tillhörande trådlösa handkontrollerna.

HTC Vive VR är ett samarbetsprojekt mellan mobiltillverkaren HTC och speljätten Valve. Konsumentlanseringen inleds i omgångar under det första kvartalet 2016, men ett "litet antal" glasögon kommer enligt HTC att hinna ut redan innan årsskiftet.