Under årets Computex-mässa introducerade Be Quiet sitt nya chassi Silent Base 600 – en något mindre och framförallt billigare version av företagets första modell Silent Base 800. Efter några månaders förberedelser har det nu blivit dags för modellen att rullas ut i butik.

Silent Base 600 är ett miditowerchassi med måtten 495 x 230 x 493 mm och en vikt på 8 kg. Modellen kommer i två versioner, en utan och en med fönsterpanel, där den sistnämda kommer med en tvåglaslösning som ska erbjuda ljuddämpande egenskaper – något som Be Quiet är först med i chassisammanhang.

På insidan syns plats för moderkort upp till formfaktorn ATX, grafikkort med längder upp till 400 mm, samt nätaggregat med ett maximalt djup på 290 mm. Lagringsmässigt rymmer modellen tre 3,5"-enheter och tre 2,5"-enheter. Ovanpå detta syns tre 5,25"-platser, vars utrymme kan användas för att husera den primära lagringsburen istället för exempelvis optiska enheter.

Chassit kommer med två förmonterade fläktar ur företagets Pure Wings 2-serie, en på 120- och en på 140 mm. Därtill finns det ytterligare fyra platser för 140 mm-fläktar samt möjlighet att montera in radiatorer upp till storleksklassen 280 mm i chassits topp. Modellen kommer även med en integrerad fläktkontroller med tre olika hastighetslägen.

Be Quiets Silent Base 600 väntas dyka upp i butik inom de närmaste veckorna med ett rekommenderat pris på 995 kronor utan fönster samt 1 349 kronor med fönsterpanel.