Dynamiska uppdateringsfrekvenser är hetare än någonsin. Nya skärmar anländer i en stadig ström och fokus för merparten är höga frekvensvärden, men det är endast en sida av myntet. På andra sidan finns de som efterfrågar finessen kombinerat med hög upplösning och bildkvalitet.

Det sistnämnda avser Asus leverera med nya ROG Swift PG27AQ, som kommer dyka upp på svenska butikshyllor senare i oktober. Skärmens stora dragplåster är upplösningen 3 840 x 2 160 pixlar (4K UHD) med IPS-panel, vilket ackompanjeras av 60 Hz och Nvidia G-Sync.

Vidare mäter skärmen 27 tum och har kontrastförhållandet 1 000:1, en ljusstyrka på 300 cd/m2, 178 graders betraktningsvinklar och 4 ms responstid (grå-till-grå). Anslutning sker med fördel även Displayport 1.2a, men det finns även en HDMI 1.4 som kan användas utan G-Sync. Därtill återfinns även en hubb med två USB 3.0.

Därutöver märks många finesser från nyligen släppta syskonmodellen PG279Q, såsom extra tunna skärmkanter, menynavigering med joystick, VESA-fäste och en fullt justerbar skärmfot med stöd för porträttläge. Det rekommenderade priset för hela paketet är 9 999 kronor inklusive moms.