Nätaggregat: Silverstone SX500-LG

Valet av chassi begränsar urvalet av nätaggregat något, då vi är bundna att hålla oss till den mindre formfaktorn SFX. Även om sortimentet av modeller i denna storleksklass har blivit bättre de senaste åren, är enheterna ofta nedskalade både på effektfronten och när det kommer till kylning, där den enskilda 80 mm-fläkten kan ställa till en del oljud vid hög belastning.

I början av året hände det dock en del spännande på den fronten, då den nya förlängda formfaktorn SFX-L introducerades. Genom att utöka längden ett snäpp kunde enheterna helt plötsligt svälja fläktar i storleksordningen 120 mm, vilket gjorde ett minst sagt positivt avtryck på modellernas ljudnivå.

IMG_5001.jpg

Till vardagsrumsdatorn utnyttjar vi ML07-chassits stöd för formfaktorn SFX-L genom att satsa på Silverstone SX500-LG. Modellen kommer med en specificerad maxeffekt på 500 W, vilket är fullt tillräckligt för den typ av komponenter som går att stoppa in i den här sortens system. Enheten fick även gott omdöme när den tittade förbi i SweClockers testlabb, med både hög verkningsgrad, goda elektriska egenskaper, och generellt tyst drift.

Läs SweClockers recension av Silverstone SX500-LG