Den välkända Carbide-serien från Corsair får ytterligare familjemedlemmar. För första gången ger sig Corsair in i marknaden för inverterade ATX-chassin, med inte mindre än två nya modeller som är specialiserade på var sitt område.

Corsair Carbide 600, vars utsida är gjord i stål, mäter 454 x 260 x 535 millimeter och kommer i två versioner – en med heltäckande fönsterpanel (600C) och en utan (600Q). Fönsterpanelen har gångjärnsmontering vilken kan öppnas och stängas med en hand. Versionen utan fönsterpanel begåvas istället med ett ljuddämpande material i alla yttre paneler för en förbättrad akustisk prestanda. I övrigt delar modellerna alla egenskaper.

På insidan finns stöd för moderkort upp till formfaktorn ATX samt kylartorn med en maximal höjd av 200 mm. Grafikkort får högst nå en längd av 395 mm, och nätaggregat med ett maximalt djup på 220 mm. För lagring finns plats för två 3,5"-enheter och tre 2,5"-enheter. Slutligen huserar modellerna två 5,25"-platser.

Modellerna har goda möjligheter för olika fläkt- och radiatorkonfigurationer. Totalt finns plats för upp till fem 140 mm-fläktar, varav tre är förmonterade från fabrik. I fronten finns det möjlighet för radiatorer på upp till 280 mm, medan botten kan svälja enheter upp till 360 mm. Lättåtkomliga dammfilter återfinns på både fronten och botten.

Corsair Carbide 600Q och 600C har fått ett rekommenderat pris på 1 499 kronor inklusive moms. Leveranserna inleds i december månad.