Microsoft är officiell sponsor för NFL (amerikansk fotboll) i USA, något som bland annat har medfört att tränare och spelare använder specialutgåvor av företagets surfplattor i Surface-familjen. Microsofts vision för samarbetet sträcker sig längre än detta, och med AR-headsetet Hololens målas stora visioner upp för framtiden.

Förstärkt verklighet, eller Augmented Reality (AR), är en annan form av virtuell verklighet där datorgenererad grafik presenteras över den verkliga världen. Med Hololens projiceras denna grafik på ett visir som befinner sig framför användarens ögon. Denna hybrid mellan virtuell och verklig verklighet kan exempelvis användas för att visa ett Skype-fönster över badrumsväggen.

I ett försök att sälja in konceptet med Hololens och AR, gissningsvis primärt på den amerikanska marknaden, har Microsoft skapat en konceptvideo som visar hur Hololens kan förändra hur publiken tittar på NFL tillsammans. Konceptet innehåller allt från en bildupplevelse som går utanför tv-rutan till statistik och spelare som dyker upp inne i rummet.

Microsoft har ännu inte meddelat något lanseringsdatum eller prissättning för Hololens, men om priset för utvecklarversionen är en indikation på det slutgiltiga konsumentpriset blir den inte billig. Utvecklarversionen går på 3 000 USD, vilket motsvarar omkring 31 500 kronor.